„În vremea aceea a intrat Iisus în corabie cu ucenicii Săi și a zis către ei: Să trecem de cealaltă parte a lacului. Și au plecat. Dar, pe când ei vâsleau, El a adormit. Atunci s-a lăsat pe lac o furtună
Pelerinaj în Bistriţa-Năsăud
Un grup de tineri ai Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, însoțiți de preotul Alexandru Ciui, au realizat un pelerinaj de două zile la mănăstirile din județul Bistrița-Năsăud. Cei 19 de tineri, liceeni și studenți, fac parte din grupul parohial de tineret și se întâlnesc săptămânal în biserica parohiei de pe strada Corneliu Coposu, unde participă la diverse activități catehetice, ateliere de creație, activități sportive și recreative. Tinerii au început pelerinajul cu vizitarea Mănăstirii Nicula, unde au participat la slujba Vecerniei și s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Apoi, ghidul mănăstirii le-a expus tinerilor istoria așezământului și a icoanei făcătoare de minuni. Drumul a continuat apoi spre mănăstirile de la Dobric, Salva și Parva, locuri în care tinerii s-au rugat și au primit informații despre mănăstiri și îndemnuri folositoare de la părinții și măicuțele așezămintelor amintite.
Tinerii au vizitat şi Centrul de Tineret „Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi, iar pr. Paul Găvriloae, responsabilul activităților din cadrul Centrului de Tineret le-a explicat cum se desfășoară o tabără și care sunt facilitățile pe care le oferă tinerilor acest centru. „Pelerinajul tinerilor clujeni încununează o serie de activități desfășurate la parohie și totodată încurajează participarea acestora în continuare la activitățile dedicate lor din cadrul parohiei. Pe lângă frumoasele experiențe trăite, vizitarea acestor locuri binecuvântate a fost un bun prilej pentru tinerii studenți și elevi de liceu de a cere ajutor de la Dumnezeu pentru a trece cu bine examenele pe care le vor avea de susținut în perioada următoare”, a spus pr. Alexandru Ciui.