„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Pelerinaj la mănăstirile din zona Clujului şi a Năsăudului
Un grup de credincioşi din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, judeţul Cluj, au făcut un pelerinaj la mănăstirile din zona Clujului şi Năsăudului, prin Centrul de Pelerinaje „Renaşterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Primul popas al pelerinilor din Parohia Berchieşu, Protopopiatul Turda, a fost la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, judeţul Cluj, unde au participat la Sfânta Liturghie, iar apoi s-au închinat la icoana Maicii Domnului şi au adus un cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile, conform celor precizate de parohul din Berchieşu, Florin Negru.
Mai apoi, credincioşii au pornit spre Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” de la Căşiel, judeţul Cluj, unde părintele duhovnic Serafim Bădilă le-a oferit credincioşilor câteva cuvinte duhovniceşti, iar maicile le-au pregătit o agapă în incinta mănăstirii.
Pelerinajul a continuat spre Bistriţa, astfel că următorul popas a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de la Nuşeni, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de obştea monahală şi au avut posibilitatea de a afla povestea acestui locaş.
„Următorul popas din urcuşul nostru duhovnicesc a fost la Mănăstirea «Izvorul Tămăduirii» de la Salva, unde am fost întâmpinaţi cu căldură de maicile din mănăstire, care ne-au spus câteva cuvinte despre istoricul sfintei mănăstiri. Iar cea din urmă oprire a fost la Mănăstirea «Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel» de la Rebra-Parva, unde ne-am putut bucura de frumuseţile aşezământului monahal, de pictura sfintei biserici, precum şi de frumuseţile naturii care ne înconjoară”, a spus parohul din Berchieşu, Florin Negru.
„A fost un real urcuş duhovnicesc, acest pelerinaj, un mijloc prin care ne-am încărcat fiecare dintre noi duhovniceşte, am primit cu bucurie şi dragoste poveţele care ne-au fost puse la suflet, totodată rămânând impresionaţi de stilul construcţiilor bisericilor de la fiecare mănăstire şi cu marea dorinţă de a mai organiza astfel de pelerinaje, acestea fiind o tradiţie pentru noi, încă din anul 2013, ca cel puţin odată pe an să reuşim să ne bucurăm de ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu”, a mai precizat pr. Florin Negru.