„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Pelerinaj pentru tineri din Târnăveni
Grupul de iniţiativă şi misiune pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Târnăveni, a organizat un pelerinaj la Mănastirea Recea, judeţul Mureş, activitatea având ca temă: „Părintele Ioan Iovan mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste”. La Mănăstirea Recea, grupul de 50 de elevi, din clasele a IX-a până la a XII-a, a fost prezent la Sfânta Liturghie. „Loc de mare încărcătură duhovnicească, Mănăstirea Recea le-a generat emoţia trăirii Sfintei Liturghii, precum şi emoţiile închinării la sfinte moaşte. După terminarea slujbei, pelerinii elevi s-au bucurat de prezenţa maicii stareţe Cristina, care i-a îmbrăţişat cu privirea şi i-a încurajat să vină mai des la biserică pentru a-l întâlni şi a-l primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, conform prof. Maria Rodica Notar. De asemenea, stareţa le-a vorbit tinerilor despre părintele Ioan Iovan şi despre mărturisirea pe care acesta a facut-o în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, în închisorile comuniste.
„Elevii au înţeles că frumuseţea sentimentului iubirii faţă de Iisus Hristos, care, în cazul părintelui, a avut o nobilă unitate de măsură: sacrificiul. Prin sacrificiu, părintele Ioan a realizat lucruri sfinte. Cuvintele părintelui Hierotheos Vlachos, «Omul transfigurat de harul lui Dumnezeu dobândeşte dragostea jertfelnică», se transpun în viață prin mărturisirea credinţei în Hristos în închisorile comuniste a părintelui Ioan Iovan”, a precizat prof. Maria Rodica Notar. Elevii au aprins, apoi, lumânări la mormântul părintelui Ioan Iovan. „La Mănăstirea Recea, elevii au înţeles că astfel de oameni ca părintele Ioan Iovan, care a fost mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste, devin sfinţi, devin un model de iubire dumnezeiască”, a spus prof. Maria Rodica Notar, conform Arhiepsicopiei Alba Iuliei.