„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Pregătiri pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa, la Cluj-Napoca
Peste 500 de voluntari se pregătesc pentru a-i întâmpina pe participanții care vor veni la Cluj-Napoca din 15 țări din Europa și din lume. În total, peste 5.000 de tineri vor fi oaspeții Clujului, în perioada 4-7 septembrie, în cadrul celei mai mari întâlniri a tineretului ortodox de până acum.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, cu sprijinul Consiliului Local și Județean Cluj și a Secretariatului de Stat pentru Culte. La Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa sunt invitaţi, alături de tineri ortodocşi din fiecare eparhie din ţară, tineri din Republica Moldova şi din diaspora românească, precum şi tineri ortodocși din Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru.
„Încă de la sosirea participanților în Cluj, aceștia vor fi preluați de un voluntar împreună cu preotul responsabil de grup. Sunt pregătite peste 5.000 de locuri în căminele din Campusul Universitar Hașdeu pentru a-i găzdui pe tinerii care vor participa. Pe acești 5.000 de tineri îi vor ajuta să se simtă cât mai bine în orașul nostru și să participe la toate activitățile din program în jur de 500 de voluntari. Aceștia sunt preoți și tineri de la asociațiile de tineret, de la Facultatea de Teologie și de la Seminarul Ortodox și din parohiile clujene”, a declarat vice-președintele ASCOR Cluj, Oana Băilă.
Pentru ca vizitatorii să aibă parte de o experiență de neuitat în Capitala Europeană a Tineretului, voluntarii au pregătit și manifestări interactive de teatru, muzică și diverse ateliere, la care participanții se vor putea implica, în funcție de dorința și abilitățile lor.
„Avem pregătiți 50 de voluntari la patru ateliere principale. Sunt tineri care îi vor învăța pe participanți să împletească cruciulițe, brățări, să modeleze cu plastilină Fimo și să realizeze icoane prin tehnica litografiei. Voluntarii mai pregătesc un spectacol de teatru interactiv cu scenete prezentate de ei și spectacole de muzică folk cu tineri chitariști amatori”, a spus Radu Copil, președintele Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.