„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Premierea elevilor înscriși la Concursul „Bucuria Învierii”
Aproape 300 de elevi din șase județe au participat și anul acesta la Concursul regional de creație artistico-plastică „Bucuria Învierii". Cele mai bune lucrări au fost premiate joi, 29 martie, în cadrul unei festivități organizate la Biblioteca Județeană „ASTRA" din Sibiu.
La festivitatea de premiere a celei de-a XIII-a ediții au fost prezenți protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, inspectorul de religie al județului Sibiu, prof. Gabriela Frățilă, cadre didactice și elevi. Moderator a fost pr. Marian Vlăduț, unul dintre organizatorii concursului. Cu sprijinul financiar al Asociației „ACORD" din Sibiu au fost oferite premii în valoare totală de peste 2000 de lei, rechizite, diplome și alte daruri elevilor care au creat icoane, desene, felicitări și obiecte decorative de Paști.
„Ne bucurăm că și anul acesta s-au înscris în concurs elevi de la 22 de școli din șase județe. Copiii au participat cu lucrări foarte reușite și au primit premiile pregătite pentru acest moment. Mulțumim profesorilor și coordonatorilor proiectului pentru că au făcut posibilă buna desfășurare a manifestării. Elevii s-au pregătit să întâmpine sărbătoarea Paștilor prin artă, pentru că prin artă copiii înțeleg mai bine sensul acestei sfinte sărbători", ne-a spus pr. Marian Vlăduț.
Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a fost transmis de părintele Ioan Coșa: „Înaltpreasfinția Sa vă iubește, vă are la inimă și v-a dat binecuvântare pentru ca tot ceea ce faceți să rodească. A face un lucru cu binecuvântare este ca și cum ai pune un bob de grâu în pământ ca să încolțească, nu să lași un bob de grâu pe piatră și el să se usuce acolo. Înaltpreasfinția Sa apreciază foarte mult activitatea pe care o desfășurați".
Pentru elevii de la școlile din cele șase județe a fost un prilej de a-și demonstra ataşamentul față de Biserică și de valorile tradiționale românești.
„A fost ocazia perfectă pentru ca elevii noștri să-și etaleze talentul și măiestria prin culoare și să-și arate în acest fel încă o dată bucuria cu care întâmpinăm în fiecare an sărbătoarea Învierii. Îi felicităm pe toți, elevi și profesori deopotrivă și așteptăm următoarea ediție", ne-a spus insp. Gabriela Frățilă. În cadrul festivității, un grup de copii al Asociației „Rut" de la Biserica „Înălțarea Domnului" și „Sfântul Nicolae" din Sibiu a susținut un recital de pricesne.