În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Preoţii din Protopopiatul Baia Mare au donat sânge
Circa 30 de preoţi din Protopopiatul Baia Mare au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, unde este director biolog principal Daniela Veber, la chemarea protopopului de Baia Mare, Fabian Coroian, în cadrul Programului „Donează sânge, salvează o viaţă”.
„În acţiunea „Donează sânge, salvează o viaţă”, preoţii din Protopopiatul Baia Mare s-au mobilizat pentru a veni şi ei în sprijinul celor care sunt în suferinţă, în necazuri şi nevoi, pentru a-i ajuta pe cei care sunt pe paturile de spitale, pentru a dona o picătură din viaţa lor pentru a prelungi viaţa semenilor lor. Cred că nu greşesc când spun că primul donator din lume a fost Însuşi Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care şi-a jertfit sângele Său pe lemnul Crucii de pe Muntele Golgota în sprijinul şi ajutorul mântuirii întregului neam omenesc”, a spus protopopul de Baia Mare, Fabian Coroian.
Pr. Fabian Coroian a făcut apel către toţi preoţii din Protopopiatul Baia Mare să roage credincioşii pe care îi păstoresc să devină şi ei donatori, pentru a salva vieţi.
„Cei care veţi dona sânge veţi dărui din viaţa dumneavoastră o picătură în sprijinul semenilor aflaţi în suferinţă, împlinind poruncile Mântuitorului Hristos şi El nu ne va lăsa fără răsplată, ne va ajuta în opera de mântuire a noastră. Atunci când vom fi în faţa Dreptului Judecător, gestul pe care îl facem pentru semenii noştri va cântări în faţa Mântuitorului Hristos ca Judecător al lumii”, a mai spus protopopul Băii Mari.
„Mulţumesc preoţilor din Protopopiatul Baia Mare pentru această acţiune de donare şi îi rog să repete această acţiune măcar de două ori pe an şi să încerce să convingă şi să dea un exemplu tuturor cetăţenilor majori că donarea de sânge are beneficii atât pentru donator, cât şi pentru beneficiar. Este un gest de solidaritate, este un gest de maximă umanitate, pentru că în sângele nostru este viaţă, iar noi putem oferi viaţă semenilor noştri aflaţi în nevoie. Nevoia de sânge este permanentă, iar din această cauză campaniile de donare de sânge trebuie repetate. Bolnavi există în permanenţă, iar sângele are o valabilitate scurtă. Trebuie să existe stocuri de sânge în permanenţă, pentru că există accidente rutiere, intervenţii chirurgicale, pacienţi cu afecţiuni hematologice şi oncologice, pentru care, de multe ori, o pungă de sânge este vitală. Mulţumim tuturor donatorilor”, a spus biolog principal Daniela Veber, conform Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.