„În vremea aceea au venit fariseii la Iisus și se sfădeau cu El, cerând de la El semn din cer, ispitindu-L. Și Iisus, suspinând cu duhul Său, a zis: Pentru ce neamul acesta cere semn?
Procesiune în cinstea Maicii Domnului, în muncipiul Brad
În municipiul Brad s-a desfăşurat tradiţionala procesiune în cinstea Maicii Domnului, prilejuită de praznicul Adormirii Maicii Domnului, care este şi hramul Catedralei Ţării Zarandului. Procesiunea a încheiat un program duhovnicesc şi liturgic pe care protopopul de Brad, Ioan Petru Diniş, l-a realizat împreună cu preoţii din Protopopiatul Brad, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului.
Evenimentul religios a început cu slujba Paraclisului Maicii Domnului săvârşită în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad de către un sobor de preoţi din Protopopiatul Brad, o parte slujind, iar altă parte cântând la strană. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din Brad, precum şi din împrejurimi care, într-o atmosferă duhovnicească deosebită, au adus slavă lui Dumnezeu şi s-au rugat Maicii Domnului să fie mijlocitoare înaintea lui Hristos pentru sufletele celor prezenți, conform pr. Alexandru Letea.
După slujba Paraclisului Maicii Domnului, a început procesiunea, cu epitaful Adormirii Maicii Domnului și icoana Maicii Domnului, prin oraşul Brad. Pe parcursul procesiunii, preoții și credincioșii au intonat cântări în cinstea Maicii Domnului, iar la opririle stabilite preoții au citit din Sfânta Evanghelie şi au rostit ectenii. La finalul procesiunii, credincioşii au primit câte un mic dar din partea bisericii şi câte o iconiţă cu Maica Domnului ca binecuvântare, după cum a menționat pr. Alexandru Letea.
Procesiunea în cinstea Maicii Domnului a încheiat un program duhovnicesc şi liturgic pe care protopopul de Brad, Ioan Petru Diniş, l-a realizat împreună cu preoţii din Protopopiatul Brad în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului. În fiecare seară din periaoda postului, preoții au slujit, pe rând, în mai multe biserici, Paraclisul Maicii Domnului, adunând împreună, în rugăciune, preoţi şi credincioşi. Astfel, preoții și credincioșii s-au rugat împreună în bisericile din parohiile şi filiile: Crişan, Bucureşci, Săliştioara, Ţebea, Luncoiu de Sus, Baia de Criş, Tătărăştii de Criş, Chişcădaga, Sulighete, Vălişoara, Podele, Basarabasa, Crişcior şi Brad I.
„Într-o lume stăpânită tot mai mult de individualism şi căutarea interesului propriu, rugăciunea împreună e mărturia că suntem ucenici ai lui Hristos, «sarea pământului» pe care nu avem voie să o lăsăm să se strice, «lumina» ce nu trebuie ţinută sub obroc, iar procesiunea religioasă reprezintă mărturisirea Bisericii vii către «cetatea» chemată la o viaţă trăită în duhul creştin”, a spus pr. Alexandru Letea, conform Episcopiei Devei și Hunedoarei.