„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Proiectul „Academia de Timp Liber” de la Ghimbav continuă și în timpul școlii
Parohia Ghimbav I, județul Brașov, în parteneriat cu Școala Gimnazială Ghimbav, a propus copiilor și tinerilor cu vârste între 7 și 15 ani din orașul Ghimbav, un format de Școală de vară, inclus în proiectul mai mare intitulat „Academia de timp liber”. Copiilor și tinerilor li s-a promis continuarea atelierelor și în timpul anului școlar, în fiecare sâmbătă, începând cu data de 20 octombrie, în sălile de clasă ale școlii din Ghimbav.
Proiectul a constat în realizarea unor cursuri împărțite în ateliere creative, pe durata a zece săptămâni, în perioada iulie - septembrie. Fiecare Atelier Creativ s-a desfășurat în incinta Bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din Ghimbav, pe o perioadă de două ore, o dată pe săptămână.
Prima fază a diseminării proiectului școlii de vară de la Ghimbav a avut loc în data de 10 septembrie, la festivitatea deschiderii noului an școlar. Aici, părintele Daniel Puia Dumitrescu, coordonatorul întregului program, și prof. Sanda Liana Paise, directorul Școlii Gimnaziale Ghimbav, au oferit diplome de participare tuturor elevilor implicați în proiect. Prin aceste diplome, copiii și tinerii au devenit „maeștri ai timpului liber”, așa cum au fost socotiți după o participare de zece săptămâni la activități.
O a doua fază a diseminării proiectului Școlii de vară din cadrul „Academiei de Timp Liber” a avut loc vineri, 28 septembrie, în sala mare a Primăriei din Ghimbav. Aici a avut loc „Expoziția de icoane pe sticlă, fotografie și obiecte meșterite de copii”, rezultate ale muncii de o vară a celor peste șaptezeci de elevi implicați în proiect.
La eveniment au fost prezenți autorități locale, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Ghimbav, viceprimarul localității, Ionel Fliundra, consilierul județean Gabriela Colțea.
În cadrul vernisajului expoziției, care a fost găzduită în sala Primăriei din Ghimbav, a fost lansată și broșura „Academia de Timp Liber – Școala de vară, jurnal de bord”.
Elevii au primit Diplome de excelență și titlul de „Academician al Timpului Liber”.
În cadrul evenimentului, într-o scurtă prezentare a activităților școlii de vară, părintele Daniel Puia-Dumitrescu a vorbit despre bucuria de a participa la activități, alături de cei peste șaptezeci de participanți precum și despre dorința de a înființa un centru de activități pentru copii și tineri.
„Este un segment de vârstă, între 5 și 25 de ani, care poate fi foarte bine dezvoltat din punct de vedere educațional și cultural prin intermediul unui loc dedicat în exclusivitate activităților educative non-formale. Nu există momentan la noi în localitate niciun spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități extrașcolare cu tinerii”, a spus pr. Daniel Puia Dumitrescu.
Apoi, fiecare dintre profesorii implicați au vorbit despre activitățile de la școala de vară, iar participanții la atelierul de chitară și cel de interpretare vocală au susținut un recital.
La final, cei prezenți au fost serviți cu dulciuri și răcoritoare.
În încheiere, copiilor și tinerilor li s-a promis continuarea atelierelor și în timpul anului școlar, în fiecare sâmbătă, începând cu data de 20 octombrie, în sălile de clasă ale școlii din Ghimbav. (Lidia Ciolănel)