„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Proiectul „Celebrarea Minunii Nașterii Domnului” la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu
Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu a derulat în acest an școlar a doua ediție a proiectului „Celebrarea Minunii Nașterii Domnului”.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, prin implicarea următoarelor unități școlare: Colegiul Agricol „D. P. Barcianu”, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Școala Gimnazială Nr. 21, Școala Gimnazială Avrig, Școala Gimnazială Roșia, precum și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu.
Proiectul a avut ca obiective cunoașterea semnificaţiei sărbătorilor de Crăciun, dezvoltarea empatiei și afectivității, îndreptarea atenției spre exemplele pozitive, consolidarea coeziunii grupului, evaluarea propriei activități, precum și activitatea celorlalți, promovarea creațiilor cu scopul recunoașterii valorilor umane și sociale din partea colegilor și a cadrelor didactice.
În prima zi a proiectului, din 4 decembrie, au fost invitați elevii și profesorii coordonatori de la școlile gimnaziale.
Elevii au cântat colinde, au interpretat o piesă de teatru în capela școlii și au expus obiectele ornamentale în hol.
S-a remarcat echipa coordonată de prof. Anca Popa și Buiuc Marina și cea coordonată de prof. Constantin Ciocan. Din partea gazdelor copiii au primit în dar dulciuri.
Activităţi cu elevii de liceu
La cea de a doua manifestare, din 11 decembrie, au participat elevii de liceu împreună cu profesorii coordonatori. Activitatea a fost deschisă de diac. asist. Daniel Streza, care a dirijat corul Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură ”Carol I” Sibiu, alcătuit din elevi de la secția de teologie. Aceiași elevi, pregătiți de prof. Alina Craiu, au încheiat activitatea printr-o serie de colinde. S-au remarcat elevele Colegiului Agricol „D. P. Barcianu”, coordonate de prof. Carmen Ciocăianu, prin interpretarea lor.
Un moment deosebit l-au realizat elevii Colegiului Agricol „D. P. Barcianu”, coordonați de prof. Daniel Toader, care au interpretat o piesă de teatru, o adaptare a romanului „Nebunul” de Savatie Baștovoi. În hol au fost expuse panouri cu desene realizate de o echipă de elevi de la Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, coordonați de prof. Aurelia Balteș și o altă echipă a Colegiului Agricol „D. P. Barcianu”, coordonați de prof. Ioana Vidrighin. Au mai fost expuse obiecte ornamentale, confecționate de elevii şcolii gazdă, coordonați de profesoarele Liliana Bozan, Ramona Orbe și Rodica Pavăl. O activitate inedită a fost „Jocul caprei” prezentată de elevii Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură, coordonați de maistru Ana Negoiță, artist popular, care a avut și o mică expoziție cu măști.