„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Proiectul „Lumină, tradiție, credință”, la Colegiul Silvic Gurghiu, Mureș
Proiectul „Lumină, tradiție, credință”, ediția a X-a, sub genericul „Odoare scumpe din suflete curate” a fost susținut de Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, coordonată de părintele inspector Claudiu-Dorin Chiorean împreună cu profesorii Stela Iacob, Daniela Friciu, Ana-Maria Chiorean și Simona Feldrihan, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Voivodeni Gliga, unde este paroh Iustin Iacob și cu Protopopiatul Ortodox Reghin.
Ediția a X-a a proiectului „Lumină, tradiție, credință” a fost găzduită de Colegiul Silvic Gurghiu, Mureș, participanții taberei unind, în activitățile lor, mai multe ateliere, împreună cu programe de poezie, pricesne și rugăciune. În fiecare seară a fost oficiat Paraclisului Maicii Domnului. De asemenea, icoanele realizate de copii, împreună cu părintele Ioan Ionce, paroh al bisericii ortodoxe din localitatea Vâlcelele, județul Călărași, au fost sfințite.
Tabăra a început cu o rugăciune de binecuvântare, oficiată de către părintele inspector Claudiu-Dorin Chiorean, care, prin coordonarea și îndrumarea sa a făcut posibilă includerea acestui proiect în Calendarul Activităților Educative - CAER 2018.
Proiectul a reunit aproximativ 50 de elevi, majoritatea ai școlii organizatoare, precum și câțiva membrii ai Cercului de religie „Rază de lumină”. De asemenea, au luat parte elevi din județele Harghita, Călărași, Prahova, Iași, Bistrița-Năsăud și Alba, coordonați de cadrele didactice și personalul specializat în educarea și îngrijirea copiilor.
„Activitățile propuse au fost dintre cele mai variate și atractive, având un caracter inovator precum și spirit civic, cultivând valori duhovnicești sau morale. Activităţile taberei s-au desfăşurat în cadrul a cinci ateliere, coordonate de către 15 îndrumători”, conform pr. Iustin Iacob şi prof. Stela Iacob.
La final, protopopul Valentin Vârva precum și părintele inspector Claudiu-Dorin Chiorean au rostit cuvinte de învățătură, felicitând iniţiatorii acestui proiect.
„Fiecare participant a plecat mai îmbogățit din punct de vedere spiritual, icoanele sfințite sau obiectele confecţionate cu măiestrie la atelierul «Artă şi îndemânare» reprezentând dovada vie a participării lor în cadrul acestei tabere. În final, organizatorii au adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a activității, respectiv elevilor, profesorilor îndrumători, dar și tuturor sponsorilor. Având în suflet bucuria succesului, cadrele didactice care au activat în cadrul proiectului privesc cu încredere spre viitor, încercând să contureze încă de pe acum următoarea ediție a acestuia. Strădania și dăruirea lor, precum și bunăvoința oficialităților au fost răsplătite cu diplome, dar mai ales cu zâmbetele calde ale copiilor fericiți, care au adus slavă și mulțumire lui Dumnezeu”, conform celor transmise de pr. Iustin Iacob şi prof. Stela Iacob.
De asemenea, organizatorii avut „încredințarea că aceste activități desfășurate în cadrul celor cinci ateliere și-au atins pe deplin scopul, a fost certificată nu doar atitudinea, ci și implicarea elevilor participanți, rodul muncii și al dăruirii acestora fiind apreciat de către toți cei prezenți, care au admirat atât expoziția de icoane confecționate de elevi, cât și programul cultural-artistic alcătuit din pricesne închinate Maicii Domnului”, după cum au mai transmis pr. Iustin Iacob şi prof. Stela Iacob, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.