„După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arătă în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe Mama Sa, fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod va căuta Pruncul ca
Proiectul „Luna credincioşilor” în parohia clujeană „Naşterea Domnului”
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda și părintele Ciprian Taloș, în luna ianuarie, ca în fiecare an, se derulează Proiectul „Luna credincioșilor”. În cadrul acestui proiect, în fiecare duminică, începând din 8 ianuarie, sunt sărbătoriți credincioșii din parohie care au avut evenimente deosebite în viața lor în anul precedent. Vor fi sărbătoriţi: familiile vârstnice şi cele recent formate, credincioșii care au avut succese deosebite la competiții şi va fi desemnat „Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei.
Duminică, 8 ianuarie, vor fi sărbătorite, după Sfânta Liturghie, în cadrul Proiectului „Luna credincioşilor”, sărbătorirea famililor care au împlinit anul trecut 50 de ani de căsătorie. Aceste familii vor fi felicitate din fața Sfântului Altar de către preoții parohiei.
Proiectul „Luna credincioșilor” cuprinde, în continuare următoarele evenimente: în data de 15 ianuarie are loc sărbătorirea credincioșilor de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiții județene, naționale și internaționale; pe 22 ianuarie va avea loc sărbătorirea familiilor care s-au cununat în anul 2016 în Biserica „Naşterea Domnului”, moment urmat de o agapă la care este invitată dr. Elena Gligor, medic primar la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca; pe 29 ianuarie, va avea loc desemnarea „Celui mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei - biblioteca are un fond de publicaţii în jur de 10000 de volume (literatură religioasă, beletristică, literatură pentru copii, istorie, geografie, filosofie, critică şi estetică literară, dicţionare, enciclopedii, periodice).
La Biserica „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, au loc activități specifice fiecărei vârste: pentru copii se desfășoară concursuri literar-religioase şi de desen, pictură pe sticlă, pelerinaje, agape, întâlniri cu invitaţi, expoziţii, în timp ce adulții sunt sărbătoriți la aniversare, și, în mod deosebit, are loc sărbătorirea credincioşilor care au peste 90 de ani. În luna iunie sunt sărbătorite familiile cu copii botezaţi în anul precedent, iar în luna ianuarie sunt sărbătoriţi credincioşii în fiecare duminică.
La această biserică este săvârşită Sfânta Liturghie în fiecare zi, începând cu ora 8.00, iar locaşul de cult este deschis zilnic între orele 7.00 - 19.00. În ajunul zilelor de sărbătoare se oficiază slujba Litiei, iar în zilele de pomenire ale sfinţilor, la Vecernie se citeşte Acatistul sfântului sărbătorit. Parohia desfăşoară numeroase activități sociale, proiecte filantropice, activități misionar – culturale, concursuri, pelerinaje etc., unele dintre acestea în cadrul unor parteneriate, cum este şi cel cu Şcoala „Constantin Brâncuşi”, unitate de învăţământ aflată în apropierea locaşului de cult.