În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Proiectul „Tabăra din satul meu”, în parohia braşoveană Rodbav
Proiectul „Tabăra din satul meu – tabere gratuite pentru copiii de la țară” a ajuns în perioada 1-3 septembrie, la Rodbav, judeţul Braşov. Proiectul, aflat la cea de-a cincea ediţie şi ultima din anul acesta, a fost derulat de Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” din Făgăraș. Pe parcursul vacanţei de vară, proiectul s-a desfăşurat în localităţile braşovene Bucium, Boholț, Șoarș, Văleni și Rodbav, fiind organizat în parteneriat cu parohiile locale.
Tabăra de la Rodbav a fost organizată de voluntarii Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” a Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brâncoveanu din Făgăraș, în parteneriat cu Parohia ortodoxă Rodbav.
„Tabăra din satul meu” este un proiect organizat de Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, coordonat de părintele Ioan Paroș și preoteasa Natalia Corlean, implementat de voluntarii Asociației, care au fost pregătiți în luna mai din acest an într-un training de formare organizat special de Asociația „JoyCamps România”.
Proiectul a fost finanțat prin Bikeathon Țara Făgărașului și sprijinul comunității Bisericii Brâncoveanu din Făgăraș. Conceptul „Tabăra din satul meu” constă în cazarea și masa beneficiarilor la ei acasă, ceea ce reduce mult costurile organizării. Găzduirea și hrănirea voluntarilor este asigurată de membri ai parohiei locale. Obiectivele proiectului „Tabăra din satul meu” sunt: crearea unei alternative de petrecere a timpului liber în mod educativ și activ pentru copiii participanți, prin jocuri, ateliere de dezvoltare a abilităților personale, sport, comunicare, lucru în echipă, bucuria naturii; combaterea marginalizării și izolării sociale a copiilor și tinerilor din mediul rural, promovarea educației nonformale în mediul rural; stimularea liceenilor voluntari pentru a se implica activ în cele cinci comunități rurale; formarea și pregătirea lor ca animatori și organizatori ai unei tabere, conform organizatorilor.
„Am primit cu bucurie invitaţia de a participa la acest proiect gândindu-mă la copiii care vor avea ocazia să facă activităţi din cele mai diverse, împletite cu rugăciunea, scoţându-i astfel din cotidianul unei copilării din care lipsește jocul, prietenia, veselia dar şi rugăciunea împreună. În discuţiile de pregătire a taberei, Dumnezeu mi-a vorbit prin gura coordonatorilor acesteia, pr. Ioan Paroş şi doamna preoteasă Natalia Corlean, spunându-mi că
Pe parcursul taberei au avut loc numeroase activităţi, iar copiii au fost antrenaţi în diverse jocuri, programe artistice cu cântece şi dansuri, întreceri sportive şi program duhovnicesc.
„Intensitatea emoţiilor împărtăşite în această tabără a crescut la momentul de final, când toată lumea (copii, organizatori, voluntari, gazde), empatiza, mulţumea, râdea, plângea, simţind bucuria, dragostea, dăruirea şi căldura fiecărui suflet implicat în acest minunat proiect. Cuvintele parcă nu-şi mai aveau sensul, atât de unite erau sufletele celor care au fost în
„Toată stima, aprecierea şi admiraţia pentru pr. Ioan Paroş, doamna preoteasă Natalia Corlean şi voluntarii: Nicoleta, Lavinia, Andreea, Maria, Cristina, Alexandra, Miruna, Andrei, Darius, Sergiu, Mihai, Sebi”, a mai precizat pr. Dumitru Nisipeanu.