„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Cluj I
Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au întâlnit în şedinţă joi, 22 octombrie, în parohia clujeană Sânnicoară. În cadrul şedinţei a fost abordată tema catehizării în mediul online. De asemenea, preoţilor le-a fost prezentată campania „Renaște Speranță”, prin care se oferă sprijin unei familii din satul clujean Pădureni care a rămas fără casă în urma unui incendiu.
Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Cluj I a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, la iniţiativa protopopului Dănuţ Liviu Hognogi. Părintele Liviu Vidican-Manci, inspector pentru catehizare al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, le-a vorbit clericilor despre catehizarea în mediul online și despre diferitele tipuri de catehizare ce trebuie utilizate în parohie, în funcție de grupurile țintă: copii, tineri, adulți.
„Suntem în faţa unei revoluţii tehnologice, ştim cu toţii ce viteză au şi cât de dezvoltate sunt reţelele de socializare, blogurile, site-urile. Acestea pot să devină în lumea noastră instrumente de catehizare, dacă sunt folosite cu înţelepciune. Am încercat să îi sensibilizăm pe fraţii preoţi asupra importanţei catehizării, la toate dimensiunile, a copiilor, a tinerilor şi a adulţilor. În multe din parohiile noastre sunt activităţi frumoase care se desfăşoară, multe dintre ele au constituit exemple de bună practică, chiar în prezentarea de astăzi fiind unii preoţi nominalizaţi cu activităţile exemplare pe care le fac. Suntem într-un proces de dezvoltare a strategiilor catehetice, dar în acelaşi timp suntem conştienţi că mai avem foarte mult de lucru. Profilul preotului pe care societatea de astăzi îl reclamă este al unui preot rugător, pe de o parte, iar pe de altă parte cult şi bine pregătit. Pentru aceasta pledăm, iar acest profil de preot va face cu siguranţă o activitate misionar-catehetică deosebită în parohia în care va activa”, a spus pr. Liviu Vidican Manci.
Spectacol cu scop filantropic
Tot în cadrul acestei ședințe le-a fost prezentată preoților campania „Renaște Speranță”, desfășurată de radioul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În cadrul acestei campanii, Radio Renașterea în parteneriat cu Protopopiatul Cluj I oferă sprijin unei familii din satul clujean Pădureni care a rămas luna trecută fără casă în urma unui incendiu. În nefericitul eveniment, bunica celor trei copii ai familiei Fărăgău și-a pierdut viața, iar nepoții locuiesc acum într-o baracă.
Primăria Chinteni împreună cu Protopopiatul Cluj I au iniţiat lucrările de construcție a unei noi locuințe pentru copiii rămași pe drumuri. Pentru finalizarea lucrărilor, Radio Renașterea organizează miercuri, 28 octombrie un spectacol caritabil, în Sala „Auditorium Maximum” a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Pe scenă vor urca interpreți de muzică populară din mai multe zone ale țării - Alexandru Pugna, Mariana și Adriana Anghel, Marinela Zegrean Istici, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Diana Cârlig, Ionuț Bledea, Tudor Furdui Iancu, Oana Matei, Andreea Ciupe, Daniel Pop, Ciprian Pop, Iulia Bucur și Grigore Sâmboan, care vor fi acompaniaţi de Orchestra profesionistă Cununa transilvană, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, dirijor Ovidiu Barteș. La spectacol participă şi Ansamblului folcloric „Dor Transilvan”, director Tiberiu Groza.
Intrarea la eveniment este liberă, dar în sală vor fi amenajate urne speciale pentru donații. Câțiva preoți din Protopopiatul Cluj I s-au mobilizat deja și au anunţat că vor oferi aparate electrocasnice pentru dotarea noii locuințe.