„În vremea aceea Iisus era ziua în templu și învăța, iar noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor. Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte. Iar
Punerea pietrei de temelie a bisericii din Iclod, Blaj
Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat marţi, 12 ianuarie, slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica Parohiei Iclod din Protopopiatul Blaj. Biserica veche a parohiei, construită între 1878-1880, a suferit degradări din cauza unor alunecări de teren. Pentru că nu se mai poate sluji în vechea biserică, parohul şi credincioşii au hotărât să ridice un nou locaş de închinare.
Noul locaş de cult ce urmează să fie ridicat în Parohia Iclod din Protopopiatul Blaj va avea hramul „Sfânta Treime”, conform IPS Arhiepiscop Irineu.
„Am ales acest hram, ştiind bine că în locaşul bisericesc este prezent şi lucrător Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane, precum spune Sfântul Ierarh Gherman al Constantinopolului. Mă bucur să mă aflu astăzi în mijlocul bunilor creştini din această parohie, păstoriţi de vrednicul părinte Călin Beudean. Ei sunt doritori să înalţe casă lui Dumnezeu în care să primească hrana Cuvântului evanghelic, harul divin şi Sfânta Euharistie. Fără îndoială, toate acestea ne asigură sfinţirea vieţii şi fericirea veşnică”, a subliniat ierarhul, care amintit apoi cuvintele Sfântului Ciprian: „Extra Ecclesiam nulla salus, în afara Bisericii nu există mântuire”.
La slujba oficiată cu această ocazie, au fost prezenţi credincioşi din localitate, preoţi şi autorităţi locale.
Deşi parohia este una mică, de aproximativ 200 de persoane, cu o populaţie îmbătrânită, acest fapt nu i-a împiedicat pe credincioşi să se mobilizeze pentru a ridica o biserică nouă.
„Noi, creştinii, ne bucurăm ori de câte ori apare o nouă biserică pe pământ, o nouă casă închinată lui Dumnezeu şi o poartă prin care credincioşii pot intra în Împărăţia cerului”, a subliniat IPS Arhiepiscop Irineu.
Biserica veche a parohiei a fost construită între anii 1878-1880, iar în ultimii ani a suferit degradări din cauza unor alunecări de teren, astfel încât în acest lăcaş de cult nu se mai pot oficia slujbe religioase. Din acest motiv, parohul şi credincioşii au hotărât să ridice un nou locaş de închinare.