„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Reuniunea tinerilor ortodocși sigheteni la Muzeul Satului din Sighetul Marmației
Sâmbătă, 6 aprilie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a participat împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, la Reuniunea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Sighet, eveniment care a avut loc în aer liber la Muzeul Satului din municipiul Sighetul Marmației.
Reuniunea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Sighet s-a intitulat „Primăvara în satul maramureșean" și a început cu rugăciunea de binecuvântare în preajma bisericii de lemn din Muzeul Satului. La acest eveniment au fost prezenți peste 500 de tineri, însoțiți de parohi din 16 parohii din cadrul Protopopiatului Sighet. Alături de cei doi ierarhi au mai fost prezenți arhim. Ioachim Tomoioagă, consilier eparhial social-misionar și filantropic, arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Vasile Aurel Pop, protopop al Sighetului, arhid. Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, pr. Marcel Oprișan, pr. Vasile Dunca.
Între cei prezenți la reuniunea tinerilor din Protopopiatul Sighet s-au aflat și Horia Vasile Sculbi, primarul municipiului Sighet, Gheorghe Todincă, director al Muzeului Maramureșean, prof. dr. Dorel Todea, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
În cadrul activităților, preoții au fost ajutați și sprijiniți de către voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) filiala Baia Mare și de către profesorii de religie.
Tinerii au vizitat Muzeul Satului și au avut prilejul să asiste la demonstrații practice susținute de meșteri populari. De asemenea, în cadrul reuniunii au avut loc și numeroase activități recreative.
Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa preoților din cadrul Biroului de Tineret al Protopopiatului Sighet, condus de Marcel Oprișan, paroh al Parohiei Bârsana, cu sprijinul Protopopiatului Sighet, în contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, în Patriarhia Română, conform Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.