„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sală de cursuri inaugurată la Facultatea de Teologie din Sibiu
Fosta sală de cursuri cu numărul 34 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a fost inaugurată pe 5 septembrie, după mai multe lucrări de reamenajare a spațiului. Sala va purta numele părintelui profesor Spiridon Cândea (1902-1990).
Sala a fost renovată și înfrumusețată cu mai multe icoane pe sticlă din colecția părintelui Spiridon Cândea, oferite Facultății de Teologie din Sibiu de cele două fiice ale profesorului, Marcela Breazu și Mioara Tandreu. În spațiul reamenajat au fost aduse documente, fotografii și obiecte personale ale părintelui Spiridon Cândea, toate ca un omagiu adus celui care a fost timp de 32 de ani profesor la vechiul Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie. Ceremonia de inaugurare a sălii a fost precedată de o slujbă de parastas oficiată de un sobor de preoți condus de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, din care au făcut parte decanul facultății, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, consilierul cultural al eparhiei, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, și alte cadre didactice. Au fost prezenți pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu, cele două fiice ale părintelui Spiridon Cândea, rude și oaspeți.
După slujba de pomenire, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr a evocat personalitatea părintelui Spiridon Cândea și le-a mulțumit celor două fiice ale marelui profesor pentru darurile oferite instituției: „Părintele profesor Spiridon Cândea a făcut parte din generația de aur pe care marele mitropolit Nicolae Bălan a format-o pentru Academia Teologică de atunci. Printre cei care s-au bucurat de sprijinul și ocrotirea directă s-a numărat și părintele profesor Spiridon Cândea, cu studii de înaltă ținută teologică la Atena, centrul spiritualității ortodoxe din Grecia, și la München, unde este o universitate de mare renume pentru învățământul teologic apusean. S-a format luându-și sevă și din Biserica Ortodoxă, și din Biserica Apuseană. Îmbinând aceste experiențe a venit la Sibiu și le-a pus în slujba Bisericii, Academiei Teologice, studenților și tuturor celor care au dorit să slujească Biserica lui Hristos. A fost profesor, consilier, prorector și în toate aceste misiuni pe care le-a avut a dat dovadă de credință și dragoste față de Dumnezeu, respect față de mai-marii lui, față de colegi, de studenți și față de toți oamenii”.
Mesajul de binecuvântare din partea IPS Mitropolit Laurențiu a fost transmis de PS Episcop Ilarion Făgărășanul, iar mai apoi Marcela Breazu a vorbit despre tatăl ei și despre dragostea pe care a avut-o părintele Spiridon Cândea pentru această instituție de învățământ teologic: „Tata a trăit toată cariera lui profesională la acest Institut de care sufletește a fost foarte legat. La generațiile de studenți, timp de 32 de ani, a dat lumină din lumina pe care o avea, cunoștințe din cunoștințele pe care le avea și a pus mult suflet pentru studenții pe care i-a iubit nespus de mult. Mă bucur și astăzi când preoți bătrâni îmi povestesc de povețele pe care tata le dădea”. La final, părintele Nicolae Chifăr le-a oferit celor două fiice ale părintelui Spiridon Cândea câte un album al Facultății de Teologie și câte o medalie comemorativă.