În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Sărbătoare pentru copiii de la Centrul zi „Sfânta Irina” din Blaj
Prichindeii de la Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj l-au aşteptat şi în acest an pe Moş Crăciun, care i-a vizitat zilele trecute aducându-le multe daruri. Nerăbdători să-l întâlnească pe Moş Crăciun, copiii au învăţat poezii, colinde, cântecele şi dansuri pe care le-au prezentat în serbarea de final de an. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri pentru cei mici, fiind sprijinit în acest an de către compania Star Transmission şi Primăria municipiului Blaj.
„Dorim să mulţumim celor care în fiecare an se gândesc la copilaşii din cadrul Centrului zi «Sfânta Irina» din Blaj şi ne sprijină în a le îndeplini cea mai mare dorinţă, respectiv să îl întâlnească pe Moş Crăciun. La ceas de sărbătoare creştină, când colindele ne încălzesc sufletul cu bucuria Crăciunului, dorim tuturor celor care ne susţin activitatea, colaboratorilor noştri şi părinţilor, sănătate, pace şi bunăstare” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul acestui centru.
Înainte de Crăciun, micuţii de la Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” au primit şi vizita unui grup de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Serviciului de Ajutor Maltez Blaj. Copiii au învăţat împreună colinde şi poezii de Crăciun, au confecţionat brăduţi, clopoţei şi au pictat globuri pe care ulterior le-au folosit pentru a împodobi bradul de Crăciun. Acţiunea a fost coordonată de psihologul-logoped Dana Catrinoiu, copiii fiind ajutaţi la activităţi de educatoarea Irina Daniela Dodu și de ergoterapeuta Serviciului de Ajutor Maltez Adriana Belu.
Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta până la trei ani beneficiază de serviciile Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, fiind înfiinţat ca un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc în municipiul Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste până la trei ani.
Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, au parte de igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic, conform unui comunicat al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.