În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Sărbătoarea Parohiei „Naşterea Domnului” din Cluj-Napoca
„Naşterea Domnului” din Cluj-Napoca a sărbătorit, pe 4 septembrie, 22 de ani de slujire neîntreruptă. Biserica Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părinții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, a fost binecuvântată de Dumnezeu, în acest spaţiu slujindu-se mai întâi la demisol, apoi în biserica mare timp de 22 de ani fără oprire.
Alături de păstorii lor, credincioșii au sfințit acest loc, ridicând ziduri albe spre cer. Astfel, luna septembrie a fost aleasă de comunitate pentru a găzdui sărbătoarea parohiei, ziua fiilor ei. Această sărbătoare amintește momentul sfințirii demisolului bisericii, din 4 septembrie 1994, de către vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu. De asemenea, vremea frumoasă de început de toamnă și sfârșit de vacanță înlesnește întâlnirea unui mare număr de credincioși, familii, rude, prieteni, de aici și de pretutindeni, chemați de glasul locului unde s-au născut sau au crescut, unii chiar împreună cu sfântul lăcaș.
Astfel, duminică, 4 septembrie, a avut loc Sfânta Liturghie, la care a slujit, ca întotdeauna, un sobor impresionant de preoți, în frunte cu părintele Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu numeroși credincioși veniți la sărbătoare, mulți în veșminte tradiţionale, pentru a se ruga pentru pacea sufletelor, pentru pacea acestei biserici și a întregii lumi.
După Sfânta Liturghie și cuvântul de învățătură ținut de părintele Benedict Vesa, a urmat un Parastas pentru toți ctitorii acestui sfânt locaș. După aceea, a fost pregătită o mică agapă în curtea bisericii pentru toți credincioșii, cu colăcei și vin; s-au oferit iconițe și foaia Parohiei „Troița”, numărul din septembrie. Cei prezenți au putut admira, de asemenea, o expoziție de icoane pe sticlă, realizate de copiii de la Cercul de pictură al bisericii, fondurile bănești fiind îndreptate spre Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești. După Vecernie, a avut loc o agapă la care au participat membrii Consiliului, Comitetului Parohial și ai Corului. Biserica a fost plină, iar soarele de început de toamnă a mângâiat fețele credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie şi care, pentru că nu au mai încăput în biserică, au stat în curtea bisericii și dincolo de gardul ei.