„Atunci când S-a născut Iisus în Betleemul Iudeei, în zilele regelui Irod, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este împăratul Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Ră
Școala de vară „Copilărie binecuvântată” din parohia clujeană „Buna Vestire”, la final
Cea de a șasea ediție a școlii de vară „Copilărie binecuvântată”, organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu grădiniţa „Floare de Iris” şi parohia clujeană „Buna Vestire” s-a încheiat vineri, 6 iulie. La eveniment a partcipat și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
La cea de a șasea ediție a școlii de vară „Copilărie binecuvântată” organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu grădiniţa „Floare de Iris” şi parohia clujeană „Buna Vestire” s-au înscris 210 copii. Un număr de 40 de voluntari au fost implicați în activitățile care s-au desfășurat în cadrul școlii de vară: educatoare, învățătoare și profesori, liceeni și studenți.
În cadrul proiectului iniţiat şi organizat de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Grădiniţa „Floare de Iris” şi Parohia „Buna Vestire”, au loc atelierele: muzică, cruciuliţe din pastă fimo, „sufletul hârtiei”, poveşti, „step by step story time”, pictură, prescuri, educaţie pentru sănătate.
Printre activităţile din cadrul şcolii de vară se mai numără: jocuri în aer liber, acces la biblioteca bisericii - secţiunea pentru copii, proiecţie de film pentru copii, participare la Paraclisul Maicii Domnului.
Conform organizatorilor, Şcoala de vară „Copilărie binecuvântată” are un dublu scop, pe de o parte oferă copiilor o vacanţă activă, în care sunt supravegheaţi de educatori, de învăţători şi profesori, iar pe de altă parte, ca o încununare a acestor activităţi, este activitatea duhovnicească, în care copiii învaţă Paraclisul Maicii Domnului, conform pr. Liviu Vidican Manci.
Școala de vară „Copilărie binecuvântată” s-a desfășurat în biserica și curtea Parohiei „Buna-Vestire” din Cluj-Napoca, cartierul Iris, unde sunt preoți Ambrozie Boca și Liviu Vidican-Manci.
Activitățile din cadrul școlii de vară s-au desfășurat între 2 și 6 iulie, între orele 16.00 și 19.00. Participanții cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani, au participat la diverse ateliere creative, iar la această ediție au avut loc și manifestări dedicate sărbătoririi Marii Uniri de la 1918.
Cu acest prilej, a fost organizat un atelier dedicat Centenarului unde copii au putut asculta povești despre Marea Unire, au desenat și au confecționat diferite obiecte având ca tematică unirea românilor de la 1918.
În fiecare zi a taberei, la finalul activităților, s-a oficiat, în Biserica „Buna Vestire”, slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de câte o cateheză referitoare la obiectele de cult: obiectele de pe Sfânta Masă și despre icoanele prăznicale de pe Sfântul Iconostas.
Vineri, 6 iulie, slujba Paraclisului Maicii Domnului a fost oficiată de către IPS Mitropolit Andrei care, la final, i-a felicitat atât participanții cât și pe voluntari și organizatori pentru activitatea desfășurată. De asemenea, ierarhul a oferit, la final cărți de rugăciuni și iconițe copiilor participanți la școala de vară, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.