„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Şcoala de vară pentru tinerii din cartierul sibian Turnișor
Copiii și tinerii din cartierul sibian Turnișor au posibilitatea ca în această lună să participe la diferite activități de creație, artistice și recreative din cadrul unei școli de vară intercomunitare organizate de Asociația Filantropia „Sfântul Nicolae” din Parohia Sibiu-Turnișor I, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Sibiu.
Proiectul este implementat în cartierul Turnișor cu scopul de a facilita integrarea comunitară. Cartierul sibian este cunoscut ca un spațiu unde odinioară exista o importantă comunitate săsească, un loc multicultural în care oamenii au conviețuit și au păstrat moștenirea culturală primită de la înaintași. Actualmente, în cartierul Turnișor trăiesc români alături de etnici romi, iar autoritățile, unitățile de învățământ și Parohia Turnișor I colaborează prin diferite proiecte menite să asigure buna integrare a minorităților etnice și buna educație a tinerelor generații.
„Proiectul școlii de vară are ca principal scop integrarea comunitară şi se adresează îndeosebi tinerei generaţii. Proiectul aduce ca noutate abordarea multiculturală şi istorică, dar şi realistă, concretă, prin activităţi care să reînnoade firul istoric, făcând astfel posibilă creşterea gradului de culturalizare şi de toleranţă. Proiectul promovează voluntariatul şi se încadrează pe tema «Sibiu – oraş al comunităţilor». Școala de vară urmărește obiectivul major ca Sibiul să devină un loc în care se stimulează iniţiativa locală, bazată pe dialog şi cooperare în cadrul unei societăţi civile multiculturale”, ne-a spus parohul de la Turnișor I, Ciprian Creangă.
100 de copii din cartier înscriși
În cadrul școlii de vară, copiii și tinerii din cartier participă la mai multe activități organizate la Biserica „Sfântul Nicolae” din parohie, dar și în alte locuri din comunitate. În curtea bisericii au loc ateliere de pictat icoane pe sticlă, pe lemn sau ghips, sub îndrumarea parohului Ciprian Creangă și a voluntarilor, dar și ateliere de împletit coșuri. Cei mici au posibilitatea să vizioneze piese de teatru de păpuși, să danseze și să participe la diferite activități recreative, cum ar fi cele sportive.
„În fiecare zi avem câte o grupă de 30 de copii. În total avem aproximativ 100 de copii înscriși la școala de vară. În programul nostru sunt incluse și vizite la muzeul parohiei evanghelice din cartier, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar pentru cei care vin constant am pregătit și alte suprize”, ne-a mai spus părintele Ciprian Creangă.
Proiectul din Turnișor este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunităţii.