„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Seară dedicată spiritualității românești din Sfântul Munte Athos, la Muzeul Mitropoliei Clujului
În cadrul Serilor Culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului, marți, 9 octombrie, de la ora 19.00, va fi organizat un eveniment dedicat Muntelui Athos și spiritualității românești întrupată de părinții Petroniu Tănase și Arsenie Papacioc, văzuți prin ochii ucenicului, ierodiaconul Iustinian Stoica.
„În cadrul acestei seri va fi lansat volumul ierodiaconului Iustinian Stoica, «Părinții mei duhovnicești. Mărturii și trăiri» – o veritabilă istorie contemporană a monahismului românesc, scrisă de unul din cei mai activi membri ai comunității monahale românești din Sfântul Munte. La acest eveniment vor vorbi Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, protos. Visarion Pașca, Georgeta Bidilică-Vasilache și pr. Ioan Tănase Chiș”, conform pr. Bogdan Ivanov, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.
De asemenea, „pentru a ilustra și mai bine atmosfera din Sântul Munte, Grupul Psaltic «Sfântul Ioan Damaschin», condus de Sorin Albu va susține un recital de muzică psaltică. E nevoie necontenită de modele de viețuire creștină autentică, de modele vii, în care să putem vedea întrupat cuvântul Evangheliei. Părintele ierodiacon Iustinian Stoica ne prezintă viețile și o sinteză a învățăturii a doi dintre cei mai cunoscuți și iubiți părinți contemporani: părintele Arsenie Papacioc și părintele Petroniu Tănase”, conform celor precizate de părintele consilier cultural Bogdan Ivanov.