„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Seară literară la Sibiu, dedicată poetului Mihai Eminescu
Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat de Ziua Culturii Naționale o seară literară dedicată marelui poet național Mihai Eminescu. Invitații au fost pr. Călin Sămărghițan, de la Parohia Sibiu-Cibin I, și scriitorul Teodor-Constantin Bârsan.
Seara literară a avut loc în Sala „Fidelis” a Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, iar la eveniment au participat studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din cetatea transilvăneană. Alături de studenții teologi s-au aflat reprezentanții Departamentului de tineret menționat, Alexandru Dădîrlat și Vicențiu Bășa.
În prelegerea sa, pr. Călin Sămărghițan a subliniat mai multe aspecte din viața poetului Mihai Eminescu, care dovedesc erudiția și geniul acestuia: „Studiile de sanscrită din ultimii ani ai vieții lui Mihai Eminescu erau studii ale unui specialist, iar matematicienii Octav Onicescu și Aurel Avramescu au spus că interesele, ceea ce Eminescu a căutat la sfârșitul vieții sale din punct de vedere matematic sunt la fel, cercetări ale unui matematician specialist. George Călinescu nu știa foarte multă matematică și a afirmat că studiile de matematică ale lui Mihai Eminescu erau la nivelul unui amator, dar iată că matematicieni spun cu totul altceva. Există un articol al lui Alexandru Oprea despre omul de știință Mihai Eminescu, în care se spune că și studiile din ultimii ani ai vieții sale sunt ale unui om în totalitatea capacității sale de gândire și de creație”.
Scriitorul Teodor-Constantin Bârsan a evidențiat, la rândul său, personalitatea marelui poet și a vorbit despre publicistica lui Mihai Eminescu: „În articolele sale se observă foarte bine pasiune, în timp ce la jurnaliștii actuali se observă cinismul și sarcasmul. Mihai Eminescu este cu adevărat un model pentru jurnaliștii din ziua de astăzi”.
În cadrul serii au fost citite poezii cunoscute din opera lui Mihai Eminescu și fragmente din publicistica marelui poet. La final, Alexandru Dădîrlat le-a mulțumit invitaților și le-a oferit în dar cărți apărute la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului.