„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ședința Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Sibiului
În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 9 aprilie, ședința anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) din Arhiepiscopia Sibiului.
Ședința s-a desfășurat sub președinția Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În aula facultății sibiene au fost prezenți membri ai Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Sibiului din cele zece protopopiate al eparhiei. Ca la fiecare ședință anuală au fost prezentate, discutate și aprobate mai multe documente care vizează activitatea instituției de ajutorare a preoților și celorlalți membri din Arhiepiscopia Sibiului.
„Au fost prezentate în cadrul ședinței darea de seamă pe anul 2018, raportul Comisiei de cenzori și proiectul de buget pe anul 2019. Toate aceste documente au fost aprobate de Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Sibiului”, ne-a spus președintele CAR a Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Octavian Dumitru.
Membrii Adunării Generale au ascultat la începutul ședinței un cuvânt de binecuvântare al IPS Mitropolit Laurențiu, care le-a mulțumit pentru activitatea de până acum și i-a încurajat să continue această misiune de ajutorare a angajaților eparhiei sibiene.
„Ședința aceasta nu este doar un prilej de a prezenta darea de seamă a activității desfășurate de Casa de Ajutor Reciproc în anul trecut, ci și un moment de recunoaștere a importanței pe care o are pentru noi toți această instituție de ajutorare. Cu toții am trecut prin diferite momente ale vieții în care am avut nevoie de un sprijin din partea celor aproape de noi, și unde am putea alerga mai cu încredere și siguranță decât la o instituție a Bisericii? Acest sistem de întrajutorare este atât de benefic pentru că menține contribuția constantă, apoi rata de împrumut este cea mai joasă pentru că nu se urmărește profit, vreun beneficiu pentru această instituție. Ea este în totalitate în serviciul celor care sunt înscriși. Ne-am dori ca toți angajații noștri să fie membri ai CAR, iar toate ajutoarele pe care le acordăm, cum sunt cele în cazuri speciale, sunt de mare folos”, a subliniat ierarhul.
În ultima parte a ședinței au fost discutate și aprobate proiectul de buget și alte proiecte de activități ale Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Sibiului.