„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Cluj II
Preoții din Protopopiatul Cluj II au participat la o ședință lunară care a avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Întâlnirea a început cu o slujbă de Te Deum oficiată în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, apoi a continuat în Sala „Episcop Nicolae Ivan”.
Protopopul de Cluj II, Alexandru Ciui, le-a comunicat preoţilor temele aflate pe ordinea de zi. La întâlnire a participat ca invitat decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Vasile Stanciu, care a făcut o prezentare a muzicii bisericești din perspectiva Părinților Bisericii, arătând celor prezenți cât de importantă este muzica bisericească în raport cu misiunea desfășurată în parohii: „Avem mare nevoie în zilele noastre să intensificăm misiunea în parohiile noastre, ori muzica ne oferă o modalitate, o posibilitate foarte eficientă de a intensifica activitatea misionară în parohiile din municipiul Cluj-Napoca. Pentru prezentarea acestei teme m-am folosit de câteva citate exponenţiale din doi teologi remarcabili români şi din câţiva sfinţi ai Bisericii. Am luat citate din Dumitru Stănilaoe, din părintele Gheorghe Şoima, din Fericitul Augustin, din Sfântul Ambrozie al Mediolanului şi din părintele profesor Nicolas Lossky. Cred că cele prezentate din părinţii Bisericii şi muzica au stârnit interesul pentru a intensifica activitatea misionară în parohii”.
Arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, a prezentat colecţia de cântări bisericești și pricesne apărută la Editura „Renașterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, cu titlul „Cântaţi Domnului tot pământul” semnată de pr. Vasile Stanciu.
„Concepută ca un instrument de misiune în rândul credincioşilor din cuprinsul eparhiei, lucrarea alcătuită de părintele Vasile Stanciu selecţionează şi promovează un repertoriu de cântări bisericeşti, pricesne, colinde, folosite la Sfânta Liturghie şi la Paraclisul Maicii Domnului. Concepută într-o formă grafică excepţională, colecţia «Cântaţi Domnului tot pământul» se dovedeşte o lucrare absolut necesară atât clericilor şi cântăreţilor care vor să dinamizeze viaţa liturgică a parohiilor în care activează, cât şi credincioşilor care vor să îi aducă lui Dumnezeu laudă, implicându-se în cântarea de strană, precum şi tuturor celor interesaţi de cunoaşterea patrimoniului cultural bisericesc românesc”, a spus arhid. Daniel Mocanu. De asemenea, în cadrul şedinţei s-au făcut mai multe comunicări de ordin administrativ și cu privire la programul liturgic al parohiilor din municipiul Cluj-Napoca.