„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sesiune de prevenire anti-trafic, pentru elevii din Codlea
Departamentul Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat, în preajma zilei de 18 octombrie - Ziua internaţională de luptă împotriva traficului de persoane, o sesiune de informare şi prevenire, cu titlul „Traficul de persoane: o realitate a zilelor noastre“.
Evenimentul a avut loc la Şcoala Profesională Specială din Codlea, judeţul Braşov, la invitaţia, cu sprijinul şi participarea reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, dintre care directoarea Claudia-Mariana Grecu, împreună cu profesoarele Melania Milea, Silvia Burcescu, Maria Lungoci şi asistenta socială al instituţiei, Livia Dorofte, care s-au ocupat şi de selecţia şi coordonarea grupului de participanţi, 40 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Cu această ocazie s-au pus bazele încheierii unui protocol de colaborare între cele două instituţii. De la Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului a participat pr. Tiberius Kiss, inspector social, care a transmis elevilor şi cadrelor didactice binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Pr. Tiberiu Kiss i-a asigurat pe elevi că Arhiepiscopia Sibiului se va implica şi pe viitor în astfel de acţiuni. De asemenea, din delegaţia Arhiepiscopiei Sibiului au mai făcut parte Simona Dragomir şi Tudor Costea, asistenţi sociali şi formatori.
Cu acest prilej au fost prezentate noţiuni teoretice generale referitoare la fenomenul traficului de persoane, s-au explicat termeni specifici, etapele traficului, instituţiile care previn sau intervin în acest domeniu, paşi de urmat pentru a nu deveni o victimă a traficanţilor de persoane etc. De asemenea, au fost prezentate studii de caz şi spoturi reprezentative, mărturii înregistrate ale unor victime din Republica Moldova, România şi chiar din judeţul Braşov. Sesiunea de informare a cuprins şi aplicaţii practice, în cadrul cărora participanţii au fost antrenaţi în activităţi care să le permită însuşirea cât mai multor cunoştinţe despre această temă, cu scopul prevenirii traficului de persoane. Participanţii au fost interesaţi de informaţiile prezentate, de materialele primite şi au interacţionat cu formatorii.
„Acţiuni de acest gen, vor mai avea loc, ca şi până acum, în instituţiile de învăţământ din judeţele Sibiu şi Braşov, fiind vizaţi în special elevii de liceu care, în lipsa unor acţiuni preventive de informare şi avertizare, ar putea deveni relativ uşor victime ale reţelelor de traficanţi de persoane”, a precizat pr. Tiberius Kiss.