„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfântul Maslu în comunitatea de credincioşi din Săliştea Nouă, Cluj
Credincioşii din Parohia Săliștea Nouă, Protopopiatul Cluj I, au fost prezenţi în număr foarte mare în biserica parohială, la săvârşirea Sfintei Taine a Maslului de către un sobor de şapte preoți din cadrul Cercului preoțesc Baciu, în frunte cu protopopul Dan Hognogi. Prin grija parohului Vasile Perța care păstoreşte şi filia Săliştea Veche, cu 47 de suflete peste 18 ani, mica comunitate s-a pregătit în mod special pentru acest eveniment.
Taina Sfântului Maslu a fost săvârşită de către opt preoţi; alături de protopopul Dan Hognogi, şi parohul Vasile Perţa, au mai fost prezenţi preoţii Simeon Cristurean din Parohia Pădureni, Iuliu Câmpean, preot pensionat, Ioan Petreuş din Parohia Popeşti, Alexandru Ciceu din Parohia Coruşu, Ionuţ Pripon din Parohia Baciu II şi Florin-Cătălin Ghiţ din Parohia Baciu I.
La sfârşitul Sfântului Maslu, protopopul Dan Hognogi şi-a exprimat bucuria de a se afla pentru prima dată în mijlocul comunităţii din Săliştea Nouă şi a ţinut un cuvânt de învăţătură despre bogăţia duhovnicească a iubirii creştine faţă de aproapele, pornind de la cuvintele Apostolului Pavel din 1 Co 13. Părintele Vasile Perţa este preot începând din 1 mai în Parohia Săliştea Nouă şi s-a implicat activ în îmbunătăţirea vieţii duhovniceşti a puţinilor săi fii sufleteşti din această comunitate ortodoxă formată din doar 49 de credincioși majori, care trăieşte alături de alţi 65 de greco-catolici şi 14 neoprotestanţi.
Biserica ortodoxă din localitate a fost recent construită, între 2009-2013, prin strădania întregii comunităţi ortodoxe, în frunte cu prim epitropul Mihai Bindas care a contribuit decisiv la menţinerea credinţei ortodoxe în comunitate după 1990 când vechea biserică de lemn a satului a fost luată de greco-catolici. În anul 2012, noua biserică de zid a fost pictată de familia Bumb, iar în 16 iunie 2013 a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, conform pr. Vasile Perţa.