„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Sibienii se închină la Brâul Maicii Domnului
Delegaţia din Grecia care a adus racla unde se păstrează o parte a Brâului Maicii Domnului a sosit ieri, 24 martie, la Sibiu, unde a fost întâmpinată la Catedrala mitropolitană din Sibiu de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Brâul Maicii Domnului va rămâne la Sibiu până mâine, 26 martie, ora 10.00.
Credincioşii din Sibiu şi împrejurimi au primit în ajunul praznicului Bunei Vestiri un mare dar duhovnicesc prin aducerea pentru trei zile a Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia. Încă de la sosirea delegaţiei, Catedrala mitropolitană şi incinta au fost pline de pelerini şi credincioşi veniţi să cinstească sfânta relicvă şi să se roage Maicii Domnului pentru ocrotire şi ajutor.
Delegaţia de la Mănăstirea Kato Xenia a fost întâmpinată la Catedrala mitropolitană din Sibiu de IPS Mitropolit Laurenţiu, împreună cu Preasfinţitul Ilarion-Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, şi un sobor de preoţi şi diaconi. Racla a fost aşezată în locaşul de cult spre închinare, iar soborul slujitor a oficiat un Te Deum.
La final, IPS Mitropolit Laurenţiu a mulţumit delegaţiei din Grecia pentru acest mare dar făcut ardelenilor în Postul Mare şi a transmis un mesaj de recunoştinţă Preasfinţitului Ignatios de Volos. Părintele Mitropolit a vorbit apoi despre cinstirea adusă Maicii Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos prin închinarea la această relicvă sfântă: „Vine Maica Domnului şi ne întăreşte în credinţă. Ea vine pentru noi, credincioşii care o preacinstim, ca întărire, ca semn al realităţii acestei lucrări împlinite în lume de Mântuitorul Iisus Hristos. S-a Întrupat cu adevărat Mântuitorul Iisus Hristos şi iată o mărturie de la cea pe care a ales-o Dumnezeu să fie mai cinstită decât îngerii şi toţi sfinţii. Maica Preacurată a fost cea aleasă de Dumnezeu ca pârgă a creaturii, ca din ea să Se întrupeze Fiul Său şi Cel născut din ea să fie şi Dumnezeu adevărat şi om adevărat. A venit, însă, şi semn de meditaţie şi de gândire şi pentru cei necredincioşi, pentru cei care tăgăduiesc mai ales ceea ce Dumnezeu i-a rânduit Maicii Preacurate, pentru cei care tăgăduiesc pururea Fecioria Maicii Domnului, pentru cei care tăgăduiesc că ea este Născătoare de Dumnezeu”.
Impresionaţi de credinţa poporului român
La final, arhimandritul Serafim de la Mănăstirea Kato Xenia i-a mulţumit ierarhului pentru primire şi a subliniat credinţa românilor şi cinstirea deosebită pe care o aduc Maicii Domnului: „Ne-am simţit foarte bine în aceste zile în Arhiepiscopia Sibiului. Suntem foarte bucuroşi că am văzut la Braşov şi Sibiu credincioşi care o cinstesc pe Maica Domnului. Suntem impresionaţi de credinţa poporului român. Brâul Maicii Domnului este cea mai de preţ comoară a noastră şi o păstrăm cu multă credinţă în mănăstirea noastră”.
Catedrala mitropolitană din Sibiu va fi deschisă în aceste zile de la ora 6.30 până la miezul nopţii, pentru ca toţi pelerinii şi credincioşii să cinstească această relicvă sfântă adusă din Grecia.