„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Simpozion cu teme religioase la Colegiul „Aurel Vijoli“ din Făgăraş
Cu ocazia „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi a „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“, la Colegiul „Aurel Vijoli“ din Făgăraş, elevii de liceu, îndrumaţi de profesoara de religie Ileana Pandrea, au organizat un simpozion educativ cu caracter moral-religios care face parte din activităţile Proiectului judeţean cu participare internaţională „Biserica, Şcoala, familia creştină“. Activitatea şi-a propus să cultive, în rândul elevilor, rolul Bisericii şi mănăstirii, în lumea de azi, prin cunoaşterea unuia dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii, Sfântul Ioan Gură de Aur şi a unui renumit duhovnic, ieromonahul Arsenie Boca. În capela colegiului cu hramul „Sfânta Ecaterina“ a fost oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur de un sobor de preoţi condus de Marcel Dobrea, protopop de Făgăraş I. Răspunsurile la strană au fost date de un grup condus de profesorul de religie, Buitan Claudiu.
În cadrul simpozionului, pr. Adrian Magda, de la Biserica „Sfântul Ilie“ din Victoria, a prezentat un referat în format power-point, despre viaţa Sfântului Ioan Gură de Aur. Protopopul Marcel Dobrea a prezentat un material, în format power-point, despre Sfânta Liturghie privită din punct de vedere istoric, insistând asupra Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur. Ierom. Matei Bilăucă, stareţul Schitului Şinca Nouă, judeţul Braşov, a arătat care au fost începuturile monahismului şi a făcut o paralelă cu monahismul zilelor noastre. De asemenea, a dezvăluit din viaţa personală, modul în care a ajuns monah şi activitatea sa până în prezent, iar fratele Alexandru Niţă de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a expus aspecte din viaţa părintelui Arsenie Boca. Un grup de elevi de la colegiul-gazdă, conduşi de profesoara de religie Laura Ciolan, a interpretat pricesne, iar profesoara de religie Cristina Ramba a interpretat o priceasnă închinată Mântuitorului Iisus Hristos. În numele gazdelor, prof. Vasile Ţifrea, directorul Colegiului „Aurel Vijoli“, a mulţumit tuturor şi a subliniat că Biserica şi Şcoala au un rol covârşitor în educarea tinerilor.