„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Simpozion dedicat familiei creştine, la Mediaş
La Şcoala Gimnazială nr. 7 din Mediaş (director - prof. Gheorghe Popovici) a avut loc un simpozion cu tema „Familia creştină în lumina tradiţiei ortodoxe”, la care au participat preoţi, profesori de religie şi de alte specialități, psihologi, profesori de sprijin. Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, a participat inspectoarea de religie, prof. Gabriela Fraţilă. Manifestarea a scos în evidență faptul că Biserica şi Şcoala se implică în viaţa societăţii.
Coordonatoarea proiectului, prof. Claudia Puşcă, a moderat lucrările simpozionului, prezentând pe scurt tema referatelor prezentare: „Familia creştină şi provocările secolului XXI” de pr. Flaviu Fleşer, de la la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Cimitir, Mediaș; „Violenţa în familie”, prof. Adriana Elena Sădean, directoarea Şcolii Gimnaziale din Cârţişoara, judeţul Sibiu; “Tradiție și modernitate în familia creștină”, pr. Petru Acatrinei, de la Parohia „Sfinții Arhangheli MIhail și Gavriil” din Valea Viilor, judeţul Sibiu; „Relația dintre părinți și copii. Între conflict și stabilitate”, prof. Cosmina Cucerzan, de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Mediaș; „Tineretul de azi, încotro?”, prof. Dan Moldovan, Şcoala Himnazială nr.7, Mediaș; „Familia și copilul, priorități și provocări ale societății contemporane”, prof. pentru învățământ primar, Iulia Șerban, Şcoala Gimnazială nr. 7, Mediaș; Sunt cool dacă fumez. Obiceiuri dăunătoare ale tinerilor zilelor noastre”, prof. Vasile Savin de la Colegiul Tehnic „Mediensis”, Mediaș; „Dificultăți cu care se confruntă tinerii din ziua de azi”, psiholog școlar Camelia Albu, Școala Gimnazială nr. 7, Mediaș; „Momente de familie....în versuri”, prof. Aurelian Suciu, Copșa Mică; „Duhovnicul în viaţa tinerilor”, pr. Marcel Dobrea, de la Biserica „Brâncoveanu” din Făgăraş, judeţul Braşov.
Mai mulţi elevi din clasa a IV-a A, de la şcoala gazdă, pregătiţi de profesoara pentru învăţământ primar Iulia Şerban, au interpretat cântece la xilofon.
La final, participanţii au continuat discuţiile pe temele prezentate în referate, într-un cadru mai puţin formal, la cafea şi la alte bunătăţi oferite de gazde, prilej cu care au primit diplome de participare.