„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Simpozion despre mobilierul pictat, la ASTRA
20 de cercetători, muzeografi şi artişti plastici din Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Sălaj, se află la Muzeul ASTRA, la cea de II-a ediţie a Simpozionului naţional "Mobilier pictat. Tradiţie. Diversitate. Modernitate", care are loc în perioada 18-20 iunie. Participanţii prezintă povestea lăzilor care provin din toate zonele geografice ale României, multe dintre ele fiind piese importante în colecţii muzeale. Tema simpozionului este "Lada şi povestea ei". "Lada, din punct de vedere funcţional, este văzută în zilele noastre ca o rămăşiţă a trecutului.
Pe de altă parte, în istoria orală, se mai vorbeşte doar de lada de zestrea bunicii. În trecut, însă cuvântul ladă mai era asociatşi cu lada de grâne, de vecinătate, de breaslă, sau de biserică", a spus Simona Malearov, muzeograf Compartimentul de Etnografie Săsească "Emil Sigerus". Evenimentul se desfăşoară la Casa Artelor din Piaţa Mică unde poate fi vizitată şi expoziţia "Povestea lăzilor săseşti", conform CNM ASTRA.