„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Simpozion studențesc la Facultatea de Teologie din Sibiu
Zilele academice andreiene au continuat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu cu un simpozion al studenților, desfășurat în perioada 23-24 noiembrie. Temele pentru discuții au fost „Comunicarea online și offline în Biserică” și „Tehnici de comunicare în Biserică”.
La simpozion au participat, pe lângă studenții Facultății de Teologie din Sibiu, și studenți de la alte facultăți ale Universității „Lucian Blaga”, precum și de la universități din București și Cluj-Napoca. Studenții au prezentat referate și comunicări academice legate de tema comunicării cu tinerii în Biserică prin intermediul rețelelor sociale, a instrumentelor media și a altor mijloace moderne de comunicare. De asemenea, studenții au avut posibilitatea să participe la diferite workshop-uri tematice, în care au învățat cum să sprijine parohiile să comunice mai bine cu tinerii din comunități.
„Studenții au avut posibilitatea să dezbată tema comunicării cu tinerii în Biserică după modul lor de percepție. Trăim în epoca internetului și a comunicării rapide, iar cei mai în vârstă nu sunt atât de familiarizați cu acestea. Este în folosul nostru, al facultății și al Bisericii să vedem care sunt opțiunile tinerilor și tehnicile de comunicare adaptate spiritului tinerilor și preocupărilor lor”, ne-a spus prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.
Tinerii și Biserica
Studenții participanți au discutat și despre modul în care Biserica poate atrage mai mulți tineri prin diferite activități și programe dedicate lor.
„Este un moment de bucurie, un moment în care tineri de la mai multe facultăți din țară s-au adunat să-și expună punctul de vedere cu privire la tehnicile de comunicare în Biserică, la modul în care Biserica desfășoară activități cu tineri și importanța acestora pentru atragerea tinerilor către Biserică. Este o temă importantă și actuală, pentru că tinerii au nevoie de Biserică și de activitățile ei”, ne-a spus Radu Mihai Constatin de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.
„Capacitatea de a comunica reprezintă premiza procesului de relaționare inter-personală. Biserica s-a îngrijit foarte de mult de tineri, care trebuie tratați cu responsabilitate. Tinerii nu trebuie să se simtă obligați și obturați în cadrul Bisericii, ci descoperind frumusețea comuniunii cu Dumnezeu în cadrul acesteia, prin diferite activități, ei vor ajunge la bucuria de a dărui și de a se dărui”, ne-a spus Ionela Ercuș de la Academia de Științe Economice din București.