În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Slujbă de reînhumare, la Alba Iulia
Joi, 25 iulie 2019, la Mănăstirea „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, a avut loc ceremonia de reînhumare a episcopilor Ioan Stroia și Policarp Morușcă. Osemintele celor doi arhierei, aflate în cimitirul monahal, au fost deshumate conform rânduielii Bisericii noastre și au fost așezate în noile morminte amenajate special în Cripta Ierarhilor din incinta acestui așezământ monastic, edificiu ridicat la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. Slujba de reînhumare a fost oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt în care a vorbit despre cea de-a doua venire a Domnului Hristos și despre învierea cea de obște. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a reliefat profilul spiritual-pastoral al ierarhilor Ioan Stroia și Policarp Morușcă, evidențiind principalele aspecte care au caracterizat activitatea lor.
Episcopul Ioan Stroia s-a născut la 20 ianuarie 1865, fiind originar din pitorescul loc al Mărginimii Sibiului. A fost cel de-al treilea Episcop al Episcopiei Armatei, între anii 1925-1937, instituție eclesiastică ce a funcționat la Alba Iulia în perioada 1921-1948. A trecut la cele veșnice în data de 18 aprilie 1937, la reședința episcopală din Alba Iulia. Arhiereul Policarp Morușcă, originar din localitatea Dealu Geoagiului, județul Alba, s-a născut în 20 martie 1883, fiind întâiul ierarh ortodox al românilor din Statele Unite ale Americii. Începutul celui de-al doilea Război Mondial l-a aflat în țară pe Episcopul Policarp, iar apoi regimul comunist, instaurat în țara noastră, nu i-a mai permis întoarcerea în America, rămânând pe plaiurile natale până la sfârșitul vieții, în 26 octombrie 1958.