„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Slujba înmormântării părintelui Alexandru Avram
Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, au oficiat slujba înmormântării preotului Alexandru Avram, marţi, 24 mai, în Catedrala Veche din Baia Mare. Din soborul de preoţi au mai făcut parte protopopii Nicolae Petruş al Chioarului, Fabian Coroian al Băii Mari, preoţi slujitori din cele două protopopiate şi chiar de mai departe.
Preotul Alexandru Avram s-a născut în Oarţa de Sus, în 14 martie 1923, din părinţii Ioan şi Reghina. La 93 de ani, împliniţi în luna martie, a fost unul din decanii de vârstă al preoţilor de mir din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. A urmat cursurile Liceului „George Coşbuc” din Năsăud. S-a înscris la Academia Teologică, fiind student între 1942-1946. După patru ani, în 1948, a fost hirotonit, devenind preot în satul său natal, Oarţa de Sus. A mai slujit în parohiile Soconzel, Mânău, cu filia Tohat, Sălsig şi Şomcuta Mare. Preotul Alexandru Avam a fost evocat de cei apropiaţi, între care IPS Mitropolit Andrei, PS Iustin Sigheteanul, pr. Nicolae Petruş, care a remarcat că preotul Alexandru Avram a fost un exemplu pentru toţi, prin conduita, bunătatea, cucernicia şi omenia de care a dat dovadă.