„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujba parastasului pentru Episcopul Nicolae Ivan şi Mitropolitul Bartolomeu Anania, la Catedrala mitropolitană clujeană
La finalul Sfintei Liturghii oficiată duminică, 4 februarie, în Catedrala mitropolitană clujeană, Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a săvârşit, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujba parastasului pentru Mitropolitul Bartolomeu Anania, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit, miercuri 31 ianuarie, şapte ani, şi pentru Episcopul Nicolae Ivan, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit, pe 3 februarie, 82 de ani.
Cu această ocazie, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt în care a evidențiat activitatea celor doi mari ierarhi pomeniți: „În fiecare an, la început de februarie, ne aducem aminte de doi mari ierarhi ai Arhiepiscopiei noastre, care s-au mutat la Domnul în aceeaşi perioadă a anului. Episcopul Nicolae Ivan, ctitorul Catedralei noastre, a venit în Cluj, după Marea Unire, cu un geamantan, şi i-a ajutat Dumnezeu să refacă Eparhia Clujului, să construiască această Catedrală, biserica de strada Horea, să întemeieze foaia noastră eparhială «Renaşterea», Facultatea de Teologie şi multe alte instituţii, care grăiesc peste veacuri de hărnicia lui, de credincioşia lui faţă de Biserica Ortodoxă. Al doilea mare ierarh pe care îl pomenim tot în această perioadă este Mitropolitul Bartolomeu. Pe dânsul, sumedenie dintre dumneavoastră l-aţi cunoscut. A venit aici după ce a adormit Arhiepiscopul Teofil şi, fiind un mare cărturar, un om cu o ţinută morală dreaptă, ireproşabilă, a făcut multă misiune, pentru noi, pentru toţi, şi în mod special pentru intelectuali, pentru că era un intelectual de rasă. Pe vremea lui s-a reînfiinţat Mitropolia noastră”.
Soborul de preoți şi diaconi, în frunte cu IPS Mitropolit Andrei, alături de credincioşi au coborât în cripta ierarhilor de la demisolul Catedralei mitropolitane, unde s-au rostit rugăciuni și la mormintele celor doi ierarhi.