„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Slujire arhierească de Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Pantelimon” din Sibiu
La sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Pantelimon” din curtea Spitalului Militar din Sibiu. Tinerii studenți ai facultăților din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și de la Organizația Tinerilor din Sibiu – aflați în perioada sesiunii de examene - au venit să participe în număr mare, la Sfânta Liturghie și pentru a se ruga în mod deosebit Sfântului Antonie cel Mare să mijlocească către Mântuitorul Hristos. Ca de obicei studenții au creat o atmosferă de rugăciune prin cântările de la strană.
În cuvântul de învățătură, PS Episcop Ilarion Făgărășanul le-a adresat un cuvânt de încurajare, oferindu-le studenților ca exemplu viața și învățăturile care au rămas de la Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Astfel, Părintele Episcop le-a amintit studenților că acest Sfânt a fost cel dintâi cu o viață eremitică, începătorul vieții monahale creștine, trăind între anii 251-356 în Egiptul de Mijloc.
„În acea perioadă, pustiul unde se refugiau monahii era mai populat decât multe sate creștine, iar Sfântul Antonie, fiul unor țărani creștini înstăriți, era un mare luminator al credinței. A avut de trecut prin multe încercări, multe dintre ele venite prin îngăduința lui Dumnezeu chiar de la diavol, dar cu voință și ajutor de la Dumnezeu, le-a biruit pe toate. În viața Sfântului este amintit un astfel de moment când, mult ispitindu-l diavolii, Sfântul Antonie se ruga, știindu-și neputințele: «Unde ai fost, Preadulce Hristoase? Pentru ce dintru început nu Te-ai arătat ca să ușurezi durerile mele?». Și glas s-a făcut către dânsul: «Antonie, aici eram, și așteptam să văd nevoința ta; deci, de vreme ce ai răbdat și nu te-au biruit, de acum îți voi fi ție de-a pururea ajutor și te voi face să fii renumit pretutindeni». Iată și pentru noi, cei de astăzi, un model de nevoință și un ajutor concret a lui Dumnezeu atunci când poate ne pierdem speranța, când nici nu ne gândim”, a spus PS Episcop Ilarion Făgărășanul. Ierarhul le-a urat, apoi, succes la examene și ca Sfântul Antonie cel Mare împreună cu toți marii sfinți ai pustiei pe care Biserica îi cinstește în luna ianuarie să îi ajute și să îi ocrotească cu rugăciunile lor.
Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii a fost pomenit cel care a fost Mitropolit al Ardealului în perioada 1982-2005, Antonie Plămădeală. Părintele Dănuț Zamfir Papară a mulțumit PS Episcop Ilarion Făgărășanul pentru bunăvoința și dragostea pe care o arată față de tineri și le-a urat acestora spor la învățat. La sfârșit, ierarhul a miruit și a stat de vorbă cu tinerii, iar pr. Dănuț Zamfir Papară a împărțit iconițe din partea ierarhului celor prezenți.