„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujire arhierească în Arhiepiscopia Alba Iuliei
Sâmbătă, 8 decembrie , în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Patapie și a Sfinților Apostoli Cezar, Tihic și Onisifor, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Albac, Protopopiatul Câmpeni. De asemenea, tot în cursul zilei de sâmbătă, 8 decembrie, ierarhul a fost prezent în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, Protopopiatul Târgu-Mureș.
La Parohia Albac, Protopopiatul Câmpeni, IPS Arhiepiscop Irineu a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. La finalul Dumnezeieștii Liturghii, IPS Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba parastasului la 40 de zile de la trecerea la Domnul a părintelui Iuliu-Sorin Todea, paroh al comunității credincioșilor din Albac timp de trei decenii. Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Albac a fost ridicată între anii 1880-1884 sub purtarea de grijă a preotului Ioan Todea-Roșu. Lăcașul de cult a fost edificat în vecinătatea unei vechi bisericuțe din lemn, ctitorită, în jurul anului 1752, de către revoluționarul Horea. Noua biserică a fost construită din piatră și cărămidă, în formă de navă, încadrându-se stilului bisericesc din Transilvania. Între anii 1929-1931, au fost executate ample lucrări de reabilitare a bisericii, urmând ca între anii 1981-1984, sub purtarea de grijă a parohului Iuliu-Sorin Todea, să fie refăcută în totalitate pictura lăcașului de cult. În prezent, comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Gavril Trifa.
Tot sâmbătă, 8 decembrie, IPS Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, Protopopiatul Târgu-Mureș, unde a asistat, începând cu ora 18.00, la slujba Vecerniei, la care au luat parte, împreună cu obștea mănăstirii, stareța stavroforă Cristina Chichernea, și duhovnicul protos. Nectarie.
La finalul slujbei, ierarhul le-a adresat celor prezenți sfaturi duhovnicești cu privire la perioada liturgică a Postului Nașterii Domnului. De asemenea, IPS Arhiepiscop Irineu a subliniat importanța unității de credință și de neam a poporului roman și le-a vorbit celor prezenți la slujbă despre evenimentele desfășurate pe 1 decembrie 2018 la Alba Iulia, când s-au împlinit 100 de ani de la făurirea României întregite, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.