„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Oaşa, judeţul Alba
Vineri, 27 iulie, în ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a poposit în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Oașa, judeţul Alba, cu prilejul serbării hramului acestui așezământ monastic. Într-un sobor de preoți și diaconi, IPS Arhiepiscop Irineu a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța suferinței ispășitoare ca drum spre înviere și biruință.
În finalul cuvântului de învățătură, adresat celor prezenți, ierarhul a spus: „Iubiții mei, știind că pământul acesta nu este locuința noastră veșnică și că nu avem aici cetate stătătoare, să avem grijă de sufletul nostru, scânteia divină din noi, purificându-l de balastul urât al patimilor înrobitoare și îmbrăcându-l în haina virtuților morale, precum îndeamnă înțeleptul biblic: «Îmbrăcați-vă în flori de trandafir până nu se vestejesc». Oricât de grea ar fi crucea vieții, să nu cârtim și să nu ne plângem, știind că ea este bine cântărită de Dumnezeu Care ne-a pus-o pe umeri și Care poate oricând să transforme înfrângerea în biruință și moartea în viață veșnică, precum cântăm în noaptea de Paști: «Că din moarte la viață și de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi». Oricare ar fi problemele, dificultățile și amărăciunile acestei vieți trecătoare să nu ne pierdem speranța, pentru că Dumnezeu, Care ne-a creat și ne-a salvat, veghează mereu asupra destinelor noastre și ne protejează pe calea spinoasă a vieții noastre, încât adevăratul creștin poate să spună cu psalmistul David: «Chiar dacă ar fi să umblu în valea umbrei morții, eu nu mă tem de nici un rău, că Tu, Doamne, cu mine ești»”, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.