„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Pădureni, județul Cluj
La pomenirea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Pădureni, județul Cluj, cu prilejul hramului.
Programul liturgic a început la Mănăstirea Pădureni, județul Cluj, cu slujba Privegherii, din seara precedentă hramului. În ziua hramului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a fost întâmpinat de soborul preoților slujitori, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, la altarul de vară al mănăstirii, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, consilierul eparhial pentru misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Turda, Alexandru Rus, duhovnicul mănăstirii, ierom. Vladimir Marc, alături de alți preoți invitați.
După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia l-a evocat pe Sfântul Ioan Teologul, Apostolul Domnului, numit și „Apostolul Iubirii”. La final, părintele duhovnic Vladimir Marc a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la hram. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de teologul Vlad Zurgalău. La hramul așezământului monahal au fost prezente starețe de la mănăstirile din eparhia Clujului, credincioși din Pădureni și din localitățile învecinate.
Mănăstirea de maici „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” din satul clujean Pădureni, comuna Tritenii de Jos, a fost reactivată în 1 ianuarie 2014, pe vatra unei vechi mănăstiri ce funcționa în jurul anilor 1770. Biserica a fost reclădită de săteni, în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000, când a fost reabilitată de către un grup de credincioși. Obștea este formată din cinci viețuitori, în frunte cu maica stareță Nectaria Pușcaș și părintele duhovnic Vladimir Marc. În prezent, se află în construcție un nou corp de chilii și o trapeză.
În aceeași zi, 8 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, însoțit de exarhul mănăstirilor, arhim. Dumitru Cobzaru, a vizitat șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii, Cluj-Napoca.