„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Slujiri arhierești și conferințe preoțești în Episcopia Covasnei și Harghitei
La Catedrala Ortodoxă – Paraclis episcopal, din Sfântu Gheorghe, a avut loc marți, 31 octombrie, Conferința de toamnă a preoților din protopopiatele Sfântul Gheorghe și Buzăul Transilvan. După Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințintul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în sobor cu toți preoții din cele două protopopiate, ierarhul l-a hirotesit iconom savrofor pe părintele Ioan Tămaș pentru activitate culturală și publicistică desfășurată în întreaga activitate pastoral misionară.
La Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, PS Episcop Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența preoților protopopiatelor Miercurea Ciuc și Călimani, joi 2 noiembrie, cu ocazia conferinței preoțești din cele două protopopiate.
În cadrul conferințelor, cu tema „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, au fost prezentat referate de către PS Episcop Andrei și preoții Ciprian Pintilie, Parohia Acriș, Vlad Cristian Irimia, Parohia Covasna Stațiune, Ioan Tămaș, Parohia Vâlcele, Mircea Farcaș, Parohia Bălan și Dragoș Cojocaru, Parohia Sângeroasa. Cu acest prilej a fost lansat volumul „Biserică, stat, societate în regimul comunist (1945 -1989)”, cu subtitlul „Intoleranță și deznaționalizare în Harghita și Covasna (1940 -1972), de Stelian Gomboș și Ioan Lăcătușu, Editura Eurocarpatica, Sfântu Gheorghe, 2017. Volumul a fost prezentat de pr. Sebastian Pârvu, consilier cultural, pr. Ioan Cucu, Stelian Gomboș și Ioan Lăcătușu. Tematica referatelor susținute și cuprinsul volumului prezentat au evidențiat personalitatea Patriarhului Justinian Marina, represiunile, martirajul și rezistența anticomunistă prin spiritualitatea creștină, precum și dimensiunile procesului de intoleranță și deznaționalizare din județele Covasna și Harghita între 1940-1972. De asemenea, au fost prezentate rapoarte referitoare la icoană și iconari în spațiul transilvan și a fost adus un omagiu martirilor care s-au jertfit pentru apărarea creștinismului și a valorilor naționale românești, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.