„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Spectacol artistic dedicat Centenarului Marii Uniri, la Micăsasa, județul Sibiu
În comuna Micăsasa, județul Sibiu, a avut loc duminică, 28 octombrie, un spectacol desfășurat sub genericul „Zilele Culturii Ortodoxe”, organizat de Parohia Micăsasa și Primăria Comunei Micăsasa, în parteneriat cu Protopopiatul Mediaș și Asociația Culturală „Mediașul nostru”. Parohul Gheorghe Oprea, alături pr. Marius Custelcean din Mediaș, pr. Ioan Mărie din Chesler și pr. Dumitru Balu din Țapu, de elevii Școlii Gimnaziale „Corneliu Păcurariu” Micăsasa, de părinții lor, numeroşi săteni şi membrii Fanfarei Țărănești din Rupea, județul Brașov, au pornit în alai de la biserica parohială spre căminul cultural unde a avut loc spectacolul.
Sorin Vasile Popa, primarul comunei Micăsasa, a vorbit celor prezenți despre Marea Unire din 1 Decembrie 1918, iar elevi ai Școlii Gimnaziale „Corneliu Păcurariu” din localitate au prezentat o șezătoare cu cântec și joc, o scenetă cu tematică istorică și un grupaj de cântece patriotice. A urmat crupul vocal al adulților din parohia ortodoxă, coordonați de paroh, Ansamblul Folcloric „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu cu solistul Radu Goța, Fanfara Țărănească din Rupea, corala „Gheorghe Șoima” a Protopopiatului Ortodox Român Mediaş. La final, protopopul de Mediaş, Ovidiu Ioan Găban, a rostit cuvinte de apreciere și mulțumire pentru toți cei care au organizat evenimentul.
Zilele Culturii Ortodoxe este o manifestare inițiată la Mediaș în anul 2016 de Protopopiatul Mediaș și Asociația Culturală „Mediașul nostru”. La inițiativa protopopului Ovidiu Ioan Găban, începând cu acest an, manifestarea va avea loc în parohii din mediul rural de pe cuprinsul protopopiatului. După Micăsasa, urmează ca duminică, 4 noiembrie, un eveniment cultural similar să se desfășoare la Slimnic. (Camelia Stârcescu)