„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Sprijin pentru bolnavi, oferit de voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”
Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov, împreună cu părintele Ciprian Nistor, coordonatorul lor, au participat la două activități prin care au corelat slujirea aproapelui cu îmbogățirea cunoașterii. Tinerii au donat materiale necesare pacienților de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (Secția Psihiatrie II și III), apoi au participat la un atelier de radiolocație.
Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov au fost vineri 11 ianuarie, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (Secția Psihiatrie II și III) și au donat materiale consumabile (specifice) necesare pentru bolnavii internați: scutece pentru adulți, obiecte de igienă, aleze, cămăși, pijamale și încălțăminte. Alături de voluntari a fost și părintele Viorel Damian, de la spitalul brașovean.
„Ne bucurăm din tot sufletul pentru această împreună-lucrare. Mare este Dumnezeu, mai ales atunci când oamenii se unesc pentru a-i ajuta pe semenii lor împlinind astfel cuvântul Evangheliei «aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, zice Domnul, că văzând ei faptele voastre cele bune, să proslăvească pe Tatăl vostru, care este în cer» (Mat. 5, 16). A fost o activitate cu totul specială pentru că s-a adresat unei categorii de persoane care implică o grijă deosebită din partea semenilor. Cu ajutorul bunului Dumnezeu încercăm ca în viitor să organizăm mai des această activitate în paralel cu cea pe care o desfășurăm deja de două ori pe săptămână cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov (Secția de Îngrijiri Paliative)” a spus pr. Ciprian Nistor.
La finalul anului trecut, voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov au desfășurat mai multe acțiuni filantropice, oferind daruri mai multor pacienți internați în spitalele brașovene, precum și unor familii nevoiașe. Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov, cu sprijinul elevilor Școlii Generale nr. 31 din Brașov, coordonați de prof. logoped Rodica Incze au distribuit către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie mere, portocale și mandarine, de care s-au bucurat atât copiii internați în secția de Pediatrie, cât și toți ceilalți pacienți. De asemenea, voluntarii au împărțit pacienților internați în secția de îngrijiri Paliative ai aceluiași Spital, pachete cu alimente și dulciuri.
Un alt ajutor a fost oferit, prin intermediul voluntarilor, al studenților și medicilor, unor familii nevoiașe. Darurile au constat în alimente, dulciuri, biciclete, ghetuțe noi, haine, jucării și rechizite. Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov au dus, la finalul anului trecut, pachete pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență și Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”. Donațiile pentru cele două secții au constat în materiale consumabile (specifice) necesare pentru îngrijirea beneficiarilor: scutece pentru adulți și copii, mănuși sterile, obiecte de igienă, aleze, șervețele umede și creme.
Atelier de radiolocație
La Centrul Cultural „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov s-a desfășurat sâmbătă, 12 ianuarie, a doua ediție de iarnă a Atelierului de Radiolocație dedicat tinerilor și copiilor.
Acest atelier a fost „un prilej foarte bun de a ne bucura unii de ceilalți, de zăpada căzută în luna lui Gerar, de clătite și ceai cald la întoarcerea de pe traseu”, a precizat pr. Ciprian Nistor, coordonatorul Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”.
Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” are ca principal scop organizarea de activități complementare misiunii pastorale, respectiv acțiuni social filantropice și cercetare teologică.
Principalele obiective al asociației sunt: Activități de cercetare inter- și transdisciplinare din domeniul științific (medical, ingineresc, fizică, bioinginerie, biofizică, bioetica și teologie creștin-ortodoxă); susținerea proiectelor de cercetare științifică; organizarea de confe00rințe pentru promovarea acțiunilor științifice și pastoral-misionare; sprijinirea copiilor și a tinerilor proveniți din familii sărace sau dezorganizate, a persoanelor în vârstă sau cu handicap, a celor cu pensii mici și a celor aflate în nevoie; promovarea credinței și a vieții creștine, a educației moral-religioase și a valorilor creștin-ortodoxe românești.