„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sprijin pentru comunităţile de rromi din Cluj-Napoca şi Turda
Comunitățile de rromi din Cluj-Napoca și Turda primesc în această perioadă asistență socială și religioasă din partea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și a mai multor asociații. Membrii Asociației „Sfântul Onufrie” și ai Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi (ASCOR), filiala Cluj, au oferit îmbrăcăminte și jucării rromilor din Pata-Rât și Turda Fabrici. Bisericuța misionară a rromilor din Pata-Rât a fost dotată cu scaune și mobilier. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Asociaţiei Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul” din cadrul Arhiepiscopiei și a studenților rromi ce fac parte din Asociația „Romano Suno”.
„Ne bucurăm că putem veni în sprijinul familiilor de rromi din Turda și Cluj-Napoca, atât din punct de vedere misionar cât și social. În parohia din Turda Fabrici, pe lângă sprijinul material, am participat la rugăciune alături de copiii și tinerii rromi. A fost săvârșit Acatistul Sfântului Stelian, care este și ocrotitorul capelei misionare pentru rromii din Turda, slujbă oficiată de părintele paroh Andrei Mihai. De asemenea, în Cluj-Napoca, alături de părintele Gelu Petru Săvărășan, preotul misionar pentru rromii din Pata-Rât, am participat la o slujbă de sfeștanie, săvârșită în casa unei familii defavorizate de rromi, răspunsurile fiind date atât în limba rromani cât și română de studenții rromi”, a spus președintele Asociaţiei Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul” Crăciun-Ioan Lăcătuș.
În perioada următoare, în comunitatea de rromi din Turda, Asociaţia „Sfântul Moise Arapul” va dezvolta și intensifica activitatea pastoral-misionară și socială. În acest sens a fost încheiată o convenție de parteneriat cu Asociația Prohumanitas din Oradea, a declarat Crăciun-Ioan Lăcătuș. De asemenea, pe toată durata Postului Mare, cântărețul bisericesc, tânărul rrom Ludovic Moca, a început un program de rugăciune adresat copiilor și adulților din comunitatea din Turda Fabrici şi care se desfășoară în capela misionară, ocrotită de „Sfântul Stelian”, spațiu renovat și amenajat de tânărul Ludovic Moca, care este și voluntar în cadrul Asociaţiei „Sfântul Moise Arapul”.
Tot în cadrul Parohiei Turda Fabrici, la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, Asociația „Sfântul Moise Arapul” va înființa un centru multifuncțional pentru cetățenii de etnie rromă.