„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Ştafeta Veteranilor” în cinstea militarilor români din al Doilea Război Mondial
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a alergat, sâmbătă, alături de militarii voluntari ai grupului Invictus România în penultima etapă a „Ştafetei Veteranilor", predând drapelul autorităţilor locale care l-au arborat lângă Monumentul Eroilor din municipiul Satu Mare. Grupul de alergători a fost întâmpinat de oficialităţile locale, ministrul Mircea Duşa predând drapelul preşedintelui Asociaţiei Veteranilor de Război Satu Mare, Nicolae Corneanu şi primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica.
Ministrul a declarat că anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor de Război, Ministerul Apărării Naţionale, dar şi alte instituţii din domeniul apărării organizând o serie de manifestări prin care au evocat faptele de eroism ale militarilor români în cel de-al Doilea Război Mondial.
Ştafeta Invictus este o iniţiativă a tinerilor militari şi nu numai, şi civili de la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, care doresc prin acest gest care îl fac benevol, să îi omagieze pe veteranii de război. Ştafeta a ajuns în cele din urmă la Carei, acolo unde, în fiecare, sunt organizate ceremonii dedicate militarilor români care şi-au dat viaţa pentru eliberarea nord-vestului Ardealului şi celor care şi-au dat viaţa pentru a elibera, aşa cum a intrat deja în vocabularul popular, ultima brazdă de pământ românesc, în 25 octombrie 1944, conform celor precizate de ministrul Duşa, citat de Agerpres.
În cel de-al Doilea Război Mondial şi-au pierdut viaţa, au fost dispăruţi sau răniţi peste 900.000 de militari români şi mai sunt în viaţă astăzi 20.000 de veterani de război, fiind de datoria urmaşilor să-i respecte.
Ştafeta Veteranilor, pe traseul Bucureşti - Carei este un eveniment dedicat Zilei Armatei României. Ştafeta este reprezentată de două drapele tricolore, pe care este brodat mesajul „Sacrificiul impune respect!". Militarii voluntari refac în mod simbolic etapele parcurse de Armata Română în campania de eliberare a teritoriului naţional din anul 1944. Pe itinerar, în diferite localităţi, liderii de ştafetă dau onorul la monumentele Eroilor Neamului, unde efectuează schimbul de ştafetă. Proiectul are drept scop conştientizarea societăţii civile asupra respectului şi preţuirii care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare.