„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Tabără de limba engleză la Mănăstirea Valea Mare, Covasna
19 de copii braşoveni au participat în perioada 16-18 septembrie în tabăra în limba engleză organizată la Mănăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Valea Mare, judeţul Covasna. Copii au avut posibilitatea să-şi perfecţioneze abilităţile de comunicare în limba engleză şi să participe la diferite activităţi specifice unei tabere. De asemenea, copii au participat la activităţi catehetice şi la slujbele de la mănăstire.
Tabăra de la Mănăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Valea Mare, judeţul Covasna, a fost organizată prin bunăvoinţa stareţului Ilie Bularca, de către Asociaţia Centrul de Copii şi Tineret „Sfântul Sebastian” din Braşov, în parteneriat cu Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov.
Cei 19 copii participanţi au avut posibilitatea să-şi perfecţioneze abilităţile de comunicare în limba engleză şi să participe la diferite activităţi specifice unei tabere, cum ar fi jocurile, drumeţia, activităţile artistice, activităţi sportive precum şi la activităţi catehetice. Tinerii au participat şi la slujbele religioase oficiate la biserica mănăstirii, conform prof. Ruxandra Sava, coordonator în cadrul taberei.
Tabăra de limbă engleză a fost coordonată de profesoara Ruxandra Sava, psihologul Gabriela Zogan şi Ana Zogan care au contribuit la desfăşurarea activităţilor de educaţie non-formală, de dezvoltare personală în limba engleză.
„Toţi copii au fost foarte încântaţi de această experienţă, unii fiind în prima lor tabără de genul acesta şi cu dorinţa de a reveni la Mănăstirea din Valea Mare care a oferit gratuit spaţiul de cazare şi mesele zilnice. Mulţumim obştii Sfintei mănăstiri cu hramul «Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul» din judeţul Covasna, localitatea Valea Mare, pentru dragostea arătată faţă de copiii participanţi şi deschiderea faţă de astfel de activităţi misionare”, a mai precizat prof. Ruxandra Sava.