„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Tabăra internațională „Acasă la noi”, la Centrul misionar de tineret, Sîngeorz-Băi
Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” de la Sîngeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, a fost gazda taberei internaționale „Acasă la noi”. Evenimentul a adunat 50 de participanți de toate vârstele din Cernăuți, Ucraina, majoritatea fiind profesori, foști primari, medici și farmaciști.
Participanții la tabără s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în sala de ședințe a Consiliului Județean Bistrița. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți „să își ghideze viața după două coordonate: credința în Dumnezeu, care leagă pământul de cer și dragostea pentru trecut și viitor”. De asemenea, IPS Arhiepiscop Andrei a subliniat faptul că „tăria unui popor se trage din valorile neamului: credința, cultura și tradiția”.
Președintele Consiliului Județean Bistrița, Emil Radu Moldovan a subliniat, cu acest prilej, faptul că „este mândru de faptul că peste Prut, în Valea Timocului și în Nordul Bucovinei, avem frați, care trăiesc și simt România și valorile națiunii române ca propria lor viață”. De asemenea, acesta i-a felicitat pe preoții Tudor Mudure și Paul Gavriloaie pentru găzduirea și grija pe care le-au purtat-o participanților la tabără. La finalul întâlnirii, membrii corului „Dragoș Vodă” a societății „Mihai Eminescu” din Cernăuți au susținut un recital de cântece patriotice.
Tabăra internațională de vară de la Sîngeorz-Băi este organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean pentru Cultură și Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului prin Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița și Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea”, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Scopul taberei este „facilitarea schimbului de experiență între participanți, voluntari și alți factori implicați, mizând pe promovarea specificului local, a turismului religios și de relaxare, pe consolidarea relațiilor de comuniune și are rolul de a promova relațiile dintre cele două regiuni. Scopul vizitelor constă în redescoperirea valorilor cultural-istorice comune, promovare și valorificarea patrimoniului cultural și istoric local, a valorilor spirituale și tradiționale care aparțin celor două comunități. Obiectivele constau în îmbogăţirea experienţei tinerilor, elevilor și cadrelor didactice, prin participarea în parteneriat la diferite activităţi duhovnicești, culturale, sociale, educative, sportive și civice; schimburi de experienţă şi opinii legate de demersul educaţional și religios; cunoaşterea specificului multietnic, multilingvistic şi multicultural al zonei pe care o reprezintă fiecare comunitate, dezvoltarea unor atitudini civice și democratice; încurajarea sentimentelor de responsabilitate, solidaritate, justiţie şi egalitate, prin și în contextul activităților și atelierelor oferite în cadrul programului”, conform pr. Tudor Mudure.