„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Tabără pentru tineri la Mănăstirea Măgura-Jina
La Mănăstirea Măgura Jina din judeţul Sibiu a avut loc o tabără pentru elevi organizată de Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopia Sibiului. Aici tinerii au participat la numeroase activităţi, între care s-au aflat cursuri de muzică psaltică, dezbateri, cursuri de educaţie montană şi de prim-ajutor montan, drumeţii. De asemenea, tinerii prezenţi în tabără au participat la programul liturgic şi duhovnicesc al mănăstirii.
Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat în perioada 7-13 februarie, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Măgura-Jina, judeţul Sibiu, o tabără pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Un grup de 20 de elevi a participat la această tabără şi a avut parte de mai multe activităţi: cursuri de muzică psaltică, dezbateri pe teme de actualitate, curs de educaţie montană şi de prim-ajutor montan, drumeţii, participarea la programul liturgic şi duhovnicesc al mănăstirii şi la treburile gospodăreşti.
Cursurile de introducere în teoria şi practica muzicii psaltice au fost susţinute de diaconul Marius Tofan de la Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, iar regizoarea de film Mirona-Ioana Tatu a întreţinut atmosfera cu poveşti. Directorul Serviciului Public „Salvamont” Sibiu, Adrian David, i-a învăţat pe elevi cum să acorde primul-ajutor în caz de accident montan.
Elevii au avut posibilitatea să facă drumeţii prin pitoreştile împrejurimi ale mănăstirii, unde au admirat frumuseţile munţilor şi au avut parte de momente de relaxare şi de voie bună. Zilele petrecute la mănăstirea sibiană le-au adus copiilor experienţe de neuitat.
„Tabăra a fost o reuşită. Elevii, dar şi noi, organizatorii, ne-am simţit tare bine sus, la munte, la mănăstire. Maicile din obştea condusă de maica stareţă Olimpiada ne-au înconjurat cu multă dragoste. Tinerii s-au integrat în programul de rugăciune al mănăstirii, participând la slujbe, dar şi la diverse ascultări, dintre care cea mai apreciată a fost cea de la brutărie, unde câţiva tineri au frământat aluat şi au copt pâine, covrigi, chifle, cozonaci şi sărăţele”, a spus Mirona-Ioana Tatu.