„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Tabără tematică la Mănăstirea Mărcuş
Luni, 27 iulie, a început a doua tabără de vară organizată de Asociația Centrul de Copii și Tineret „Sfântul Sebastian”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului. Tabără se desfășoară prin bunăvoința stareței Serafima Comșa de la Mănăstirea Mărcuș, judeţul Covasna, care are în cadrul aşezământului monahal și o casă de copii.
Tabăra care se desfăşoară în acest moment la Mănăstirea Mărcuş este tematică, activitățile în limba engleză fiind coordonate de prof. Ruxandra Petrescu din Brașov și trainerul Fică Dabu. Serviciul Liturgic este asigurat de pr. George Piț din Slimnic, judeţul Sibiu.
Cei 17 tineri participanți, cu vârste cuprinse între 9 și 11, sunt încântați de ceea ce se petrece în cadrul taberei ortodoxe, fiind implicați în foarte multe jocuri de educație nonformală, de comunciare și lucru în echipă. În cadrul taberei vor avea parte și de o experiență multiculturală alături de tineri voluntari din alte țări din Europa, care vor petrece o zi împreună cu participanții la tabără.
Săptămâna viitoare va urma tabăra de limba germană pentru tineri cu vârste cuprinse între 10-12 ani, tabără ce va fi coordonată de Andrei Precupescu, olimpic internațional la limba germană, urmând ca în săptămâna 17-22 august vara să fie încheiată cu tabăra națională de tineret de la Centrul de Tineret de la Zăbala.
Programul-cadru al taberelor cuprinde activităţi precum rugăciunea de dimineaţa şi de seară, activităţi recreative, ateliere de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare și dezvoltare personală, drumeţii, concursuri etc.
Mănăstirea Mărcuș
Mănăstirea Mărcuș, de călugărițe cu viață de obște, cu hramurile Duminica Sfinților Români, sărbătoriți a doua duminică după Rusalii, și Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie, este situată prin pădurile dese ale Clăbucetelor Întorsurii, în munții Carpaților de Curbură, pe o colină deasupra satului Mărcuș, fiind vizibilă din Drumul Național 11 Brașov-Bacău, în dreptul localității Ozun. Ctitorie a maicii starețe Serafima Comșa (construcție începută din 1991), mănăstirea este situată pe un loc sfânt, care de secole adăpostește, succesiv, aşezăminte monahale ridicate și apoi distruse.
Complexul monahal include în prezent și un orfelinat numit Asociația de Binefacere „Sfânta Iustina”, înființată în scopul adăpostirii fetițelor orfane sau abandonate de părinți în maternitate. Casa familială a început să fie construită din anul 2001 de către stareța Serafima, care este și președinta Asociației de Binefacere „Sfânta Iustina". Este prima casă familială din România înălțată pe lângă o mănăstire ortodoxă de maici cu scopul de a adăposti copii nou-născuți.