„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Tabere pentru copii şi tineri în judeţele Alba, Mureş, Braşov şi Covasna
În luna iulie începe al doilea mare program anual pentru tinerii cu vârste cuprinse între 10-18 ani din Arhiepiscopia Alba Iuliei, taberele de tineret. Taberele au un program bogat, bine stabilit, ce le oferă tinerilor din parohii o modalitate plăcută şi eficientă de petrecere a vacanţei de vară. Programul include rugăciunea de dimineaţă şi de seară, ateliere de discuţii pe diferite teme de interes pentru tineri, o serie de 10 concursuri şi întreceri cu numele „Olimpiada Sfinţeniei“, jocuri de tabără, de auto-cunoaştere, de comunicare, de team-building, seri speciale (teatru improvizat, film, muzică, poezie, lectură din Sfânta Scriptură, obiceiuri şi tradiţii locale), drumeţii şi foc de tabără. În taberele organizate de Arhiepiscopia Alba Iulia, tinerii se află într-un mediu de siguranţă, fiind însoţiţi de preoţi şi de socio-animatori de tineret. În aceste tabere, ei au posibilitatea de a descoperi natura, jocul, muntele, rugăciunea, respectul, comunicarea liberă şi pe ei înşişi, într-o atmosferă curată şi sinceră. Petrecând prea mult timp în faţa televizorului sau a calculatorului, tinerii se pierd în mediul virtual şi fug de realitate, uitând să se comporte potrivit vârstei şi înstrăinându-se de familie şi de Dumnezeu.
Astfel, în vara acestui an sunt organizate următoarele tabere: la Centrul de Tineret de la Cetea, judeţul Alba, la Centrul de Tineret de la Sărmaşu, judeţul Mureş, la Mănăstirea Lupşa şi la Mănăstirea Rimetea.
Tabere în judeţele Braşov şi Covasna
Asociaţia Centrul de Copii şi Tineret „Sfântul Sebastian“ din Braşov, împreună cu partenerii săi, organizează patru tabere pentru tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 20 de ani. Taberele sunt organizate la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, Centrul de Tineret Zăbala şi Mărcuş, judeţul Covasna. Programul taberelor, se desfăşoară pe durata a şase zile, de luni până vineri, cuprinzând activităţi recreative, atelierele de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, axate pe dezvoltare personală, activităţi de team-building, activităţi de autocunoaştere, teatru improvizat, film tematic, rugăciunea de dimineaţa şi seară, drumeţii pe trasee montane şi o serie de concursuri sportive, de cultură generală, de abilităţi practice şi de îndemânare. (Mihai Mocan, Sava Flavius)