„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Târnosirea bisericii de la Penitenciarul Baia Mare
Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”, din incinta Penitenciarului Baia Mare. După slujba de târnosire, a urmat Sfânta Liturghie.
La slujba de târnosire, care a avut loc pe 1 iulie, au mai făcut parte din soborul slujitor arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, Fabian Coroian, protopopul de Baia Mare, Alexandru Nuszer, preotul slujitor al bisericii Penitenciarului, preoţii militari Dan Achim şi Gavril Vasile Băban, preotul Vasile Marc din Chechiş şi Bogdan Ciocotişan din Dumbrăviţa, preoţii din penitenciarele Gherla, Satu Mare şi Timişoara.
După slujba de târnosire, a urmat Sfânta Liturghie oficiată de PS Episcop Iustin, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, pe o platformă ridicată în apropierea bisericii, la care au asistat directorul Penitenciarului Baia Mare, comisar Horea Ştefan Chişm, cadrele instituţiei şi persoane private de libertate. La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost binecuvântat clopotul nou, de 100 kilograme, turnat în Baia Mare. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de teologi, condus de profesorul şi teologul Bogdan Matei din Baia Mare.
În timpul Sfintei Liturghii, după momentul pricesnei, PS Episcop Iustin a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a sublininiat că „Biserica nu îi abandonează pe deţinuţi, ci, dimpotrivă, îi cheamă la sânul ei, pentru îndreptarea păcatelor care le-au săvârşit, îi cheamă la pocăinţă, la îndreptare, ca să facă de acum încolo doar lucruri plăcute lui Dumnezeu, care îi pot duce pe calea mântuirii”.
Sfinţirea locului pentru biserica din Penitenciarul Baia Mare a fost făcută în 1995, în timpul fostului comandant, col. Gheorghe Suciu, iar din anul 1996, după finalizarea construcţiei, se slujeşte în ea. La ridicarea bisericii au participat şi o parte dintre deţinuţi. Din 15 septembrie 2007, aici slujeşte preotul Alexandru Nuszer care a început lucrările de pictură, în tempera grasă, executate de Marius Cioran. De asemenea, au fost schimbate sau modificate: acoperişul, un policandru, calea de acces şi trotuarul împrejmuitor, a fost achiziţionat un iconostas din lemn de stejar, sculptat de Vasile Pop şi au fost pictate icoanele de pe acesta; au mai fost aduse mochetă nouă, un clopot, un lumânărar, a fost reorganizat Sfântul Altar, iar Sfânta Masă a fost rezidită, şi a fost făcut un proscomidiar nou etc. Preotul Alexandru Nuszer a fost hirotesit, de către ierarh, stavrofor, iar conducerea penitenciarului a fost distinsă cu o Gramată Episcopală, pentru sprijinul oferit preotului unităţii.