„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Teatru pentru copii și tineri din cartierul Gușterița, Sibiu
Povestea „Fata babei și fata moșneagului”, scrisă de Ion Creangă a fost pusă în scenă duminică, 8 iulie, în curtea bisericii din Gușterița, de pe str. Mălinului nr. 4, pentru copiii și locuitorii din cartier. Spectacolul a fost organizat de Asociația Filantropia „Sfântul Nicolae” Turnişor I, Sibiu, în colaborare cu parohiile ortodoxe din cartierul Gușterița, reprezentate de preoții Alexandru Ioniță și Tofan Marius.
„Activitatea face parte din proiectul «Teatru de vară pentru copii și tineret», iar spectacolul s-a desfășurat într-un cort amplasat în curtea bisericii, pentru crearea unui mediu interactiv și atractiv. Copiii participanți au primit cărți cu povești și povestiri scrise de Ion Creangă și cărți de colorat. Astfel de acțiuni vor mai fi organizate și în cartierele Turnișor, Țiglari și Broscărie. Este un proiect prin care încurajăm copiii ca în perioada vacanței de vară să se aplece spre lectură, iar în acest sens, cei prezenți la teatru sunt invitați la un concurs în care premiul cel mare va fi un E-book reader (dispozitiv de cărți electronice)”, a spus preotul Ciprian Creangă, președintele Asociației Filantropia „Sfântul Nicolae” Turnişor.
De asemenea, Asociația Filantropia „Sfântul Nicolae” Turnişor desfășoară, pe parcursul lunii iulie, cea de a treia ediție a programului „Școala de vară comunitară pentru copii și tineret”, proiect ce aparține Asociației Filantropia „Sfântul Nicolae” Turnișor, Sibiu, și care se desfășoară în curtea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Piața „Iancu de Hunedoara” nr. 20. Copiii din cartierul sibian Turnișor își pot petrece, astfel, vacanța de vară într-un mod plăcut și distractiv, chiar aproape de casă, conform pr. Ciprian Creangă. Copiii sunt împărțiți pe ateliere de lucru specifice activităților - dans, pictură, teatru etc. Activitățile sunt gratuite, iar cei care se vor evidenția vor fi premiați la finalul proiectului. Printre activități se mai numără și cele de socializare prin jocuri, învățarea unor meșteșuguri, cum ar fi arta împletitului de coșuri. De asemenea, copiii vor merge și la Ștrandul Aqua Fun. Programul are ca obiectiv să sprijine copii aflați în dificultate, dezvoltarea capacităților și deprinderilor sociale și artistice ale acestora prin continuarea programului „after school” derulat de parohie în timpul anului școlar. Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității 2018.